Avio karte Doha

Doha

Svojim nepreglednim pustinjskim predelima ukombinovanim sa futurističkim elementima Doha predstavlja autentičnu oazu. Doha već sad obiluje širokim spektrom hotela i muzejskim zdanjima i pretenduje da postane jedan od najposećenijih centara u regionu.

Sa 1.7 miliona stanovnika, treća u svetu po rezervama prirodnog gasa, sa bruto domaćim proizvodom po stanovniku od oko 88.000 dolara i zahvaljujući skoku cena nafte, Katar je najbogatija zemlja na svetu.

Ono u čemu Katar, a samim tim i Doha, svakako ne oskudeva jeste njena strast za umetnošću i činjenica da se njeni muzeji svakodnevno pune umetničkim delima, slikama i skulpturama, pri čemu se troši veliko bogatstvo.

Samo u Kataru možete videti stadion sa erkondišnom, klizalište koje radi iako je temperatura paklenih 45 stepeni, kao i bazen za konje.

Ovaj grad će vas fascinirati svojom blistavom arhitekturom i zavidnom slikom tržnih centara u kojima ćete pronaći sve „od igle do lokomotive“. Iako vam se na prvi mah može učiniti da zbog velikih tržnih centara Doha ima više zajedničkih elemenata sa Dubaijem, Doha nema tako bogatu istorij i više podseća na gradove Saudijske Arabije.

Spoj savremenog i tradicionalnog

Iako su mnogi delovi Dohe relativno novi i blješteće svetlucavi, neke četvrti i dalje upućuju na staru Arabiju, gde Vas očekuju radnje i ugostiteljski objekti poput onih od pre 150 godina. Mesto prepuno kontradiktornosti, noviteta i ekskluzivnisti. Mesto koje neguje tradiciju i kulturu s jedne strane, ali srdačno otvara svoja vrata novitetima koji dolaze.

Znamenitosti

Odlazak u Muzej Islamske umetnosti je jednostavno neizbežan ovde, jer je to mesto gde se možete diviti predivnim persijskim tapiserijama, turskim mozaicima i preciznim rezbarijama iz Damaska. U Dohi, kultura je veoma važan deo života, te tako stanovnici i posetioci imaju prilike da uživaju u jedinstvenim i ekskluzivnim kulturnim sadržajima.

Ukoliko poželite da otputujete u Dohu, Katar, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.