Avio karte Kolombo

Beograd Kolombo Qatar Airways

Kolombo je glavni grad Šri Lanke, ekonomska i poslovna prestonica. Veliki je i užurban, mladi se oblače i ponašaju kao njihovi vršnjaci sa zapada, dok se stariji i dalje drže starih principa. Sistem podele stanovništva u kaste je i dalje vrlo aktivan i skoro svi ga se pridržavaju.

Grad obavezno obiđite taksijem ili tuk-tukom (cena je 250 rupija), uštedeće vam puno vremena. Mi vam preporučujemo da unajmite vodiča, koji je uz to i vozač, koji će vam pokazati skrivene atrakcije Šri Lanke.

Kolombo je prepun motorciklista i automobila. Kada prvi put stanete na neku veću raskrsnicu i posmatrate saobraćaj, bićete ubeđeni da će uskoro da nastupi prava katastrofa. Gomile motociklista iz svih pravaca slivaju se na raskršće.

Grad možete posmatrati na dva načina, gledati njegove znamenitosti, brojne monumentalne građevine ili posmatrati kulturu i upoznavati ljude u njemu. 

Šta posetiti?!

Gangaramaya hram napravljen je oko 1800. godine i danas predstavlja najznačajnije mesto budističke filozofije i učenja u Kolombu. Svakodnevno je prepun vernika i turista.
Danas je postao mesto okupljanja elite iz Kolomba. Na ulasku u hram prvo ćete naići na čoveka koji će vam pričuvati obuću a cena za tako nešto je oko 50 rupija, dok je ulazak u hram oko 250 rupija.

Fort oblast je finansijski i biznis centar u Kolombu. Mnoge banke kao i Centralna Banka Kolomba se nalaze ovde. Moderno obeležje Kolomba je Svetski Trgovinski Centar, gde se nalazi i šri lankanska berza.

Galle Face je gradski park koji se pruža 500 metara uz obalu Indijskog okeana u blizini finansijskog centra u Kolombu. Veličina ovog parka je oko 5 hektara. Šetnja pred zalazak Sunca po promenadi je nešto što ne bi trebalo da se propusti na proputovanju po Šri Lanki. Šri Lanka, a samim time i Kolombo su blizu ekvatora to znači da Sunce zalazi i izlazi uvek u približno isto vreme.

Pettah je oblast kojom dominira velika pijaca prepuna ljudi. Ovde se vidi i oslikava multi kulturalnost u Kolombu. Radnje u oblasti Pettah su organizovane i grupisane po ulicama. Neke ulice su specijalizovane za prodaju torbi, druge za obuću, treće pak za prodaju elektronske opreme. 

Hram Seema Malaka je izgrađen na platformi na jezeru. Mir, tišina i uzdržanost u svakom pogledu su pratioci ovog hrama.

Avio kompanija Qatar Airways vam omogućava da letite do Kolomba po promotivnoj ceni od 509 eura. Sve ponude možete pogledati na linku Beograd Kolombo

Ostale destinacije po promotivnim cenama pogledajte na Beograd Šangaj, Beograd Tokio ili Beograd Sidnej

kolombo-qatar

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.