Avio karte Barselona

barselona-direktan-let

Barselona je jedan od glavnih evropskih ekonomskih centara, sa jednom od najvećih mediteranskih luka. Aerodrom je drugi po veličini u Španiji, a nalazi se u gradu El Prat i udaljen je samo 12 km od centra Barselone.

U letnjim mesecima avio kartu do ove bitne turističke destinacije možete rezervisati po ceni od 149 eura, za direktan let.

Bez obzira na promotivnu cenu avio karte preporučujemo vam proleće i jesen za obilazak Barselone, u julu i avgustu zbog prevelikih gužvi nećete osetiti prave čari ovog grada.

Kako stići od aerodroma u Barseloni do centra grada?

Šatl autobus vozi do Plaça de Catalunya i u njega možete ući ispred bilo kog terminala, a prevoz se vrši između 6h ujutru i 1h iza ponoći od ponedeljka do nedelje. Polazi na svakih 7 – 15 minuta, a put traje oko 30 minuta. Karte se kupuju u autobusu, a cena iznosi 5,90€ u jednom pravcu ili 10,20€ povratna, ukoliko je povratak u periodu od 15 dana. 

Direktan voz sa aerodroma do grada polazi na svakih pola sata, od 6h ujutru do 23h. Put traje oko 20 - 25 minuta. Između dva terminala nalaze se pokretne stepenice koje će vas odvesi do crveno-belog mosta koji vodi na železničku stanicu. Voz staje na “Sants Estació” (glavna stanica). Odatle morate uzeti metro (L3 – zelena linija) do “Plaça de Catalunya” (ako želite da izađete u centru grada) ili do “Liceu” (ako želite da idete do škole).

Šta morate znati pre nego posetite Barselonu!

Važni svetski događaji daju mu posebnu važnost. Ističu se Svetska izložba 1888. i 1929. godine, Letnje olimpijske igre 1992. godine i Forum Kultura 2004. godine.

Posebnu čar ovom gradu daje modernističko arhitektonsko nasleđe najpoznatijeg španskog majstora ovog zanata, Antonija Gaudija. Čudesni mozaici inspirisani prirodom krase većinu njegovih zgrada, a najreprezentativniji primer je svakako Parc Guell, magično mesto sa čije terase puca pogled na Barselonu.

U Barseloni provod počinje već popodne u tapas barovima, piju se pića s nogu, jedu tapasi i dogovara večernji provod.

Šta posetiti?!

Casa Batlo, La Pedrera i Casa Guell su građevine ovoga neverovatnog arhitekte-umetnika, a verovatno ne postoji onaj koji je bio u Barseloni, a da se nije divio remek-delu, katedrali La Sagrada Familia. Do nje se stiže metroom i, ukoliko se ne ulazi unutra, kompleks može da se razgleda za kratko vreme.

Izgradnja tornjeva, koji paraju nebo, započeta je osamdesetih godina 19. veka i još uvek se ne zna kada će ova impozantna građevina biti završena. Pod zaštitom je svetske kulturne baštine UNESCO-a, kao najposećeniji objekat u Španiji, sa oko 2.26 miliona turista godišnje.

Placa Catalunya je srce Barselone i trg koji razdvaja stari i moderni deo grada, u čijoj blizini se nalazi „Museu d’art Contemporani de Barcelona”, muzej savremene umetnosti. Odatle vodi put ka čuvenoj ulici Las Ramblas, na čijem kraju se nalazi statua Kolumba, koja gleda ka pučini mora.

Duž čitave promenade Las Ramblas, prostire se šarenilo uličnih svirača, zabavljača, ljudi-statua, restorani i kafići u kojima se može predahnuti ili kupiti neki suvenir. Najvažnija sporedna stvar na svetu, u prestonici Katalonije je zapravo najvažnija, stadion Kamp Nou, na kome igra Barselona, je sigurno jedno od mesta koje morate posetiti tokom svog putovanja. Kamp Nou ima kapacitet od 98.772 mesta, a građen je od 1954-1957.g.

Duh Mediterana pomešan sa Gaudijevim građevinama čini Barselonu privlačnom tokom cele godine. Nemojte propustiti duge gradske peščane plaže, gde i meštani po običaju svraćaju posle posla. Posle upoznavanja ovog veličanstvenog grada, obavezno se osvežite u “španskom” moru. Budite slobodni i osetite Barselonu, njenu jedinstvenu dušu i dozvolite joj da vas opije svojim zvucima i mirisima.

Rezervaciju avio karte možete izvršiti na linku Let do Barselone

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.