Avio karte Berlin

Avio karte Berlin

U Berlinu svaki trg, svaka ulica pa i zgrada ima svoju priču. Preporuka je da čim stignete, odmah kupite online, turstičke kartice (WelcomeCard, get2Card, itd.) sa kojima ostvarujete popust pri kupovini ulaznica za muzeje, pozorišta, hranu i piće. Uz njih je moguće odmah uplatiti i gradski prevoz koji uključuje prevoz U-bahnom, S-bahnom, tramvajem, busom pa čak i vozom. Prevoz u Berlinu je odličan. Taksi Vam ne treba jer svugde možete jednostavno doputovati. U proleće možete čak iznajmiti i bicikl. Stanovnici Berlina vole bicikle.

Muzeja ima mnogo i svi su lepi, bogati i jedinstveni. Najzanimljiviji je prirodnjački muzej Naturkundemuseum

Od svih znamenitosti najviše se izdvajaju Brandenburška kapija koja predstavlja ulaz u grad. Zapadno od Branderburške kapije je veliki park Tirgarten u kome vlada takva tišina da nećete verovati da se nalazite u centru grada.
Takođe nezaobilazna destinacija je i Zamak Šarlotenburg koji se nalazi u zapadnom delu grada i ovde možete videti način života nekada vladajuće Pruske vlastele.

Ovde se nalazi i Mercedesova pokazna prodavnica u kojoj možete videti i brojne modele iz prošlosti, ali i sesti u najnovije modele ovog proizvođača iz Štutgarta. U blizini je i Nivea Haus jedna od samo tri niveine prodavnice ovakve vrste, druge se nalaze u Hamburgu i Dubaiju.

Za više detalja kliknite na Putopis iz Berlina

Sa aerodroma do centra Berlina

Do Berlina najbolje je ići avionom. Iz Beograda letovi su uglavnom do aerodroma Tegel a cene karata zavise od datuma putovanja.

Da pogledate ponudu za planirano putovanje i online obavite kupovinu kliknite na Letovi do Berlina

Što se tiče samog transfera sa aerodroma budite bez brige. Sve je organizovano u minut i polasci su česti. Bilo da slećete na Tegel ili Šonefeld, postoji aerodromski ekspresni voz, a postoje i regularne U-ban i S-ban linije. Berlin je podeljen u 3 zone (A, B i C) i  u njemu važi jedinstveni tarifni sistem za sve vrste prevoza uključujući autobuski i tramvajski tako da smo se svuda kretali sa lakoćom. 
Najjeftinija autobuska karta u jednom pravcu iz zone C je 3.20€.

Rezervacija hotela

Ponudu svih raspoloživih hotela za planirano putovanje pogledajte na linku Smeštaj u Berlinu - u saradnji sa portalom booking.com od sada mogućnost rezervisanja hotelskog smeštaja po još nižim cenama.

Rezervacija hotela vrši se kreditnim karticama na sajtu.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.