Avio karte Buenos Aires

Buenos-aires Qatar Airways

Na južnoj hemisferi američkog kontinenta, jedan od najvažnijih gradova Latinske Amerike je Buenos Aires, jedan od najpoznatijih i najnaseljenijih gradova u svetu. Smatra se najbogatijim gradom i "Alfa svjetskim gradom".

U njemu živi oko tri miliona stanovnika. Nalazi se na desnoj strani prostrane Rio de la Plata - koju su više puta smatrali morem umesto rekom. U blizini je i mala reka Riačuelo koji se smatra prirodnom granicom grada ka istoku i jugu. Ostatak urbane zone je ograničen pojasem koji je poznat kao General Paz Avenue, koji obuhvata sever i zapad, i odvaja grad od istoimene provincije.

Zanimljivo je da je osnovan dva puta - 1536. godine (španski kolonizator Don Pedro De Mendoza) i 1580. godine (Huan de Garaj). Od 1776. godine više nije pripadao Argentini - postao je glavni grad Rio de la Plata vicekraljevstva.

Klima je uglavnom umerena i sa dosta sunčanih dana tokom godine. U prirodi može da se uživa u Ekološkom rezervatu "Costanera Sur" koje i je važno odredište za posmatranje ptica. Pored reke su i gradski parkovi od kojih je neke dizajnirao francuski pejzažista Karlos (Carlos Thays). Otmen i sofisticiran, Bueno Aires nudi raznovrsnost kulture koja čeka da bude otkrivena. Sa 48 četvrti, poziva posetioce svih uzrasta da dožive izuzetan urbani kraj.

Važan latinoamerički grad, prvi koji je čuo Karlosa Gardelu, gde se rodio Horhe Luis Borhes, gde je Hulio Kortazar proveo svoje detinjstsvo. Ovo je grad kulture, posvećen umetnosti, rodno mesto argentinskog dizajna i četvrti grad po važnosti pozorišta u celom svetu.

Među odabranima, privlačan i misteriozan, svedočio je rođenju tanga u predgrađima i sada sa ponosom pronosi slavu "ganguerias" iz brojnih i popularnih milongi. Grad mode i prodavnica privlači posetioce u velike tržne centre, ekskluzivne međunarodne radnje i prestižne dizajnerske lokale - živopisni vašar nudi prvoklasnu robu, čak i ako je korišćena.

Obelisk - jedna od najpoznatijih znamenitosti grada, spomenik izgrađen 1936. u čast 400. godišnjice prvog osnivanja grada, na mestu gde je prvi put u Buenos Airesu izvešena argentinska zastava. Visok je 67 metara, s površinom baze od 49 m2.

Boemski grad je prepun kafića i barova. Svaka četvrt ima svoju priču. Gastronomski gledano, Buenos Ajres je bogat porodičnim restoranima, "parrillas", picerijama, međunarodnom kuhinjom, restoranima u zatvorenom, autorskom kuhinjom, "new delis", čajdžinicama, izvrsnim delikatesima i zdravim ukusima. Prijateljska metropola je međunarodno odredište i za LGBT zajednicu.

Nekoliko milja od sjajnog glavnog grada, provincija Buenos Ajres je izazov za posetioce da obiđu beskrajne ravnice (Humid Pampas). U miru ovog važnog kraja priroda buja iz plodne zemlje, dok tradicionalni gradovi mame svojom gostoprimljivošću. Velika delta je prepuna rastinja koja predivno uokviruje ušće Parane, dva brska sistema na jugu i prirodni rezervat divljači. Pravi raj za avanturiste i ekoturiste.

Buenos Ajres ima direktne letove do 27 svetskih gradova. Tu su dva međunarodna aerodroma: "Ministro Pistarini" (EZE) i "Jorge Newbery" (AEP) koji opslužuje i domaće letove.

Iz Beograda letovi su svakodnevno, preko Pariza, avio kompanije Air France

Na linku Beograd Buenos Aires rezervišite avio kartu za željini datum putovanja.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.