Avio karte Čijang Maj

Avio karte Čijang Maj

Čijang Maj je najznačajniji grad na severu Tajlanda, istorijska prestonica istoimenog kraljevstva, odnosno srednjevekovne Kraljevine Lan Na. Danas je to veliki turistički centar i važna raskrsnica trgovačkih puteva u Indokini. Nalazi se 700 kilometara severno od Bangkoka, na reci Ping. Po podacima iz 2008. grad ima oko 150.000 stanovnika.

To je grad koji posjeduje veliki broj znamenitosti i atrakcija. Baš zbog toga Čijang Maj svake godine posjećuje veliki broj ljudi iz cijelog sveta.Bilo da su u pitanju prelepe plaže, čarobna priroda, provod, šoping ili hrana ovde svako može naći nešto za sebe. Tajlad je zemlja sa hiljadu lica, i možda je to jedan od razloga zbog čega mu se vraćaju oni koji ga jednom posete!

Čijang Maj nazivaju biserom severa,jer u njemu možete doživeti deo tradicionalnog života na Tajlandu! Okružen je viskokim planinama, idealan za razne vrste palaninarenja, izlet na na farmi slonova, rafting i posetu plemenima koji žive u tropskim šumama.

Kada putovati? 

Najbolje vreme za posetu je između novembra i februara, jer su padavine manje i nije previše toplo. Ovaj period je takođe tajlandska glavna sezona za festivale, kao što je Loi Krathong. Visoka turistička sezona na Tajlandu traje od novembra do kraja marta. Ako želite da izbegnete gužvu i iskoristite povoljnije cene smeštaja, razmislite o putovanju od aprila do juna, u septembru ili oktobru. Iako kišna sezona (grubo od jula do oktobra) ima lošu reputaciju, postoje i neke pozitivne činjenice: temperature imaju tendenciju da budu niže, turista ima manje i pejzaž je pun bujnog zelenila. Oktobar međutim, ima tendenciju da bude najvlažniji mesec. 

Šta posetiti?

Wat Prathat Doi Suithep je jedan od najpoznatijih hramova u Tajlandu. Nalazi se u spektakularnom planinskom okruženju sa koga se pruža neverovatan pogled. Krivudav put do hrama vodi pored nekoliko lepih vodopada. Zdanje potiče iz 1386. godine, a Tajlanđani ga poštuju kao jedan od najvažnijih vjerskih objekata u zemlji. Do hrama vodi tri stotine stepenica, a za one kojima je to mnogo postoji i lift.

Chiang Mai Zoo je raspoređen na velikom prostoru, i za njega se kaže da je veoma iscrpljujuć. Veoma je brdovit, a životinje su smještene u prilično velikom prirodnom okruženju. U ovom Zološkom vrtu žive razne životinje, od medvjeda do pingvina. Poslednje pridošlice su dve pande, koje su ustvari na pozajmici iz Kine.

Chiang Mai Night Safari je jedna od najnovijih atrakcija u gradu. Riječ je o prostoru od 120 ara šume u podnožju Nacionalnog parka. Oko jezera se prostire Jaguar staza na dva kilometra, a okruženje je slično Zološkom vrtu. Posjetioce kroz safari voze tramvaji, a vožnja ide kroz regione Afrike, Azije i Južne Amerike. Pored divljih životinja, na ovom prostoru se nalazi restoran i najveća muzička fontana u jugoistočnoj Aziji.

Chiang Mai Aquarium je posebna atrakcija u gradu. Iako nema izlaz na more, Čijang Maj ima najveći akvarijum u jugoistočnoj Aziji. Nalazi se u Zološkom vrtu i napunjen je sa 8 000 kubnih litara vode, a uključuje i najduži akvarijumski tunel na svetu. U njemu živi preko 8 000 morskih vrsta, kao i 250 vrsta slatkovodnih životinja.

Mae Sa centar za treniranje slonova nudi izvedbe slonova, kupanje slonova, i naravno vožnje na slonovima. Sjajno je mjesto za celu porodicu.

Phuping palata i Nacionalni park su smješteni na nekih šest kilometara u planini. Ovaj lokalitet je ukrašen brojnim egzotičnim i šarenim cvijećem. Od sredine decembra do početka februara palata služi kao zimska rezidencija kraljevske porodice, i tada je zatvorena za javnost.

Botanička bašta kraljica Sirikit se nalazi tik do Mae Sa centra za treniranje slonova. Reč je o predivnom vrtu koji se prostire na površini od 560 ara, a u kome se nalazi preko 700 vrsta biljaka. Neke od posebnih atrakcija su kaktusi i orhideje. Prirodni ambijent ovo mjesto čini pravom oazom mira.

Čijang Maj ima da ponudi još mnogo toga.
Ovo je grad duge kulture i tradicije, i dom je brojnih istorijskih znamenitosti. Takođe, ovo je i grad zabave. Posjetiocima se nude razne vrste uživanja i razonode. Tu su i restorani u kojima je obavezno da se proba neko od lokalnih jela. Iako su brojna jela potpuno nepoznata, neka od njih su zaista ukusna. Čijang Maj odiše duhom tradicije i modernog načina života.
Čijang Maj je s pravom jedna od najboljih destinacija u svijetu.

  

Šta jesti?

Chiang Mai je svetska predstonica ulične hrane! U Tajlandu niko ne može ostati gladan. Ulična hrana ovde je među najboljima na svetu i Tajlanđani je obožavaju i masovno konzumiraju.

Tajlanska je kuhinja vrlo raznovrsna, a najpopularnije nacionalno jelo je pad thai - rezanci sa bambusom, povrćem, komadićima mesa ili plodovima mora.

Jedini je problem za zapadnjake što nigde neće pronaći hleb. Onaj pravi kakvog najviše volimo, s hrskavom koricom uopšte ne postoji.

U ponudi su zato sve vrste hranjivih buba. Prženi miševi, crvi ili škorpioni možda izgledaju gadno, ali ukus im je u redu.

Palačinke se takođe peku na svakom koraku. Zovu ih roti i jedu se s bananama, kokosom, ananasom, mangom, limetom i svim ostalim vrstama voća koje možete zamisliti. Tajlanđani obožavaju slatko i najradije palačinkom započnu dan.

Voće je posebna priča! Zbog potpuno druge klime opcije su razne, a voće generalno slatko i ukusno. Mango je ovde lokalac i ima ga svuda.Ananas je takođe popularan i jako jeftin, takođe i kokos koji je strancima potpuni hit jer svi ulicom nose kokos i piju sok iz njega.

Mane Tajlanda

Saobraćaj je ovde posebna priča. Osim što voze u suprotnoj traci kao Englezi, putevi nisu prilagođeni za pešačenje.
Na Tajlandu je inače vrlo popularno, čak i ne toliko skupo, iznajmiti skuter. Svi voze motore. Loše u svemu je ogromna gužva, ali ko voli motore, biće mu interesantno.

Tajlanđani generalno vrlo loše znaju engleski jezik. Čak i kada razumeju šta ih pitate, ne mogu da uzvrate odgovor.

Loša strana Tajlanda je takodje prenaglašena ideju stanovnika da vam što pre nešto prodaju.Bezbednost na Tajlandu je generalno dobra, neće od vas ukrasti, ali su spremni da sate provode sa vama dok vam ne prodaju ono što žele.

Čijang Maj ima da ponudi još mnogo toga. Ovo je grad duge kulture i tradicije, i dom je brojnih istorijskih znamenitosti. Takođe, ovo je i grad zabave. Posjetiocima se nude razne vrste uživanja i razonode. Tu su i restorani u kojima je obavezno da se proba neko od lokalnih jela. Iako su brojna jela potpuno nepoznata, neka od njih su zaista ukusna. Čijang Maj odiše duhom tradicije i modernog načina života. Čijang Maj je s pravom jedna od najboljih destinacija u svijetu.

ONLINE REZERVACIJE AVIO KARATA I HOTELA

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Chiang Mai-a(CNX).

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite online karticom.

Na linku Hoteli u Chiang Mai-u rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.