Avio karte Čikago

Čikago

U obilasku SAD-a za svakog turistu nezaobilazan je Cikago. Grad koji vam nudi izuzetno dobar provod i zabavu, gde cete naici na jedinstveno dobru ponudu restorana.

Ako ste u poseti Cikagu u periodu od sredine maja do ranog oktobra, potražite koncerte na otvorenom i vikend muzicke festivale. Cikaški "Gospel muzicki festival" koji se održava pocetkom juna obicno svojom posetom i odlicnim programom zaseni sve festivale koji se u isto vreme dešavaju u centru grada i po dvoranama.

Čikago je nazvan “vetrovitim gradom” zbog njegove lokacije na jezeru, Čikago je grad koji se u Americi najšešće povezuje sa prosperitetom u 19. Veku, sa poznatim gangsterima, koji su tamo „operisali“ tokom 20-ih godina 20. veka.

Svojim položajem na obalama jezera Mičigen, jednim od pet Velikih američkih jezera, Čikago sa svojim hostelima privlači i veliki broj onih, koji svoje slobodno vreme rado provode napolju.

Putnici mogu da se upoznaju sa njegovom bogatom istorijom u Istorijskom muzeju Čikaga, gde su delovi istorije grada prikazani brojnim fotografijama, video prezentacijama i slikama.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.