Avio karte Dubrovnik

Dubrovnik

To je drevni grad s uskim ulicama i visokim zidinama, ali i sa otvorenim horizontom, širokim poput horizonta otvorenog more.

Dubrovnik je kroz svoju dugu istoriju uspeo ostati trgovačka, društvena i kulturna veza između istoka i zapada, severa i juga.

Danas je Dubrovnik jedan od svetskih centara turizma, gde se ljudi različitih profila iz celog sveta rado sastaju: umetnici, diplomate, znanstvenici, kao i razni stručnjaci svih mogućih zanimanja.

U toku letnjih meseci avio kompanija Air Serbia uvodi direktan let koji možete rezervisati na linku Beograd Dubrovnik.

Letovi se odvijaju svakog utorka, srede i petka, do 28. oktobra. 

Najpovoljnija cena iznosi 109 eura.

let-beograd-dubrovnik

Rivijera grada Dubrovnika prostire se na više od 250 km obale, sa prelepom i bujnom vegetacijom Južnog Jadrana. Gde se kupati, koje plaže odabrati?

Plaža Banje je predivna šljunkovita plaža sa koje se pruža spektakularan pogled na zidine starog grada. Zbog svog položaja privlači brojne poznate osobe iz celog sveta.

plaza-banje

Plaža Copacabana je najveća plaža u Dubrovniku, a posebno je popularna za porodice sa malom decom zbog plitkog mora. Na plaži se nalazi tobogan za decu i centar za ronjenje. 

plaza-copacabana

Plaža Buža - Ova plaža je definitivno jedno od najromantičnijih mesta u Dubrovniku, te svakako preporučujemo da je posetite.

plaza-buza

Stanovnici Dubrovnika veruju da je njihov grad najlepši, tako da preporučujemo da uz popodnevnu šetnju razgledajte stari grad i monumentalne građevine.

Dubrovačke gradske zidine - Tvrđave, gradska vrata i moćni kameni štit koji se izdiže iznad obale i strmih klisura zaista je impresivan prizor.

dubrovnik-zidina

Rektorova palata - Hrvati tvrde da je Ričard “Lavlje Srce” bio nasukan kod Dubrovnika, a prema predanju, toliko se zaljubio u grad, da je osnovao katedralu.

rektorova-palata

Kada šetate gradom kompletna prošlost oživljava u vašoj mašti.

trg-dubrovnik

Možete uživati u širokoj ponudi hrane i pića u jednom od mnogobrojnih restorana ili konoba u središtu grada. Ali mi vam definitivno preporučujemo jedan!

Restoran Konoba Lokanda Peskarija - Ovaj restoran je na vodi i sa njega se pruža prekrasan pogled na staru Dubrovačku gradsku luku. Pogled iz restorana će vas očarati. Prlično je jeftin u odnosu na ostale u ovom gradu. 

Restoran Konoba Lokanda Peskarija

Priroda je prema Dubrovniku bila milostiva i blagoslovila ga brojnim lepotama, koje su kroz istoriju opisivali brojni veliki dubrovački pesnici i pisci.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.