Avio karte Džakarta

Džakarta Qatar Airways

Džakarta je glavni grad Indonezije, na ostrvu Javi. Najveći je grad jugoistočne Azije. Nekada se zvala Batavia i bila je glavni grad Istočnoindijskog Carstva.

Ovo je grad za pravo uživanje. Za sjajnu kupovinu ovde se nalazi veliki broj prodavnica i šoping centara. Tu su i vrhunski ocenjeni restorani u kojima se može probati neko od ukusnih jela, kako domaćih tako i stranih. Grad je ispunjen klubovima i barovima, pa noćne zabave sigurno neće zafaliti. Za ulepšavanje i relaksaciju tu su centri za masažu i spa centri. Za potpun doživljaj posetioci mogu da se upute na neku od plaža. Pri tome ne treba da budu ograničeni samo na Džakatru, Indonezija je prepuna predivnih plaža i mesta za uživanje.

Atraktivne destinacije koje morate posetiti u Džakarti

Katedrala Crkva Svete Marije se nalazi u centru Džakarte. Ovo zdanje je dva puta podizano u gotičkom stilu. Katedrala je 1882. godine dobila dva tornja, ali uskoro ju je opet zadesila katastrofa. Crkva je stradala 1890., a gradnja nove započela je 1891. godine, zvanično je otvorena 1901. uz blagoslov biskupa Luypena.

Džamija Istiqlal je izgrađena na temeljima holandske tvrđave, a njeno ime znači sloboda. Ideja o gradnji džamije potiče od ministra vera iz perioda Sukarna. Arhitekta ovog projekta bio je Frederick Silaban, a gradnja džamije započela je 1961. godine.

Stari grad u sebi krije okruženje koje sačinjava nekoliko vremenskih perioda Džakarte. Kao stari grad, Džakarta još uvek poseduje nasleđe istorije i zgrade iz perioda od sedamnaestog do dvadesetog veka. Reč je o jednom sjajnom primeru prožimanja istorijskih događaja i mešanja različitih civilizacija.

Znamenitosti

Nacionalni spomenik (Monas) je jedan od najzanimljivijih mesta u gradu. Monas je postao ikona Džakarte, sa svojim zlatnim vrhom i sijanjem u toku noći. Ova turistička atrakcija grada okuplja ljude sa svih strana. Često se ovo mesto koristi kao centar za održavanje kulturnih manifestacija i festivala, i svi oni su besplatni.

Taman Mini Indonesia Indah (Minijaturni park Indonezije) predstavlja bogatstvo ove zemlje od Sabanga do Merauke. Ova turistička atrakcija prikazuje šarm i kulturnu raznolikost plemena koja su živela na ostrvima Indonezije. Ovde posetioci mogu da vide različite vrste kuća, odeće, hramove prilagođene plemenima, umetnost i plesne izvedbe iz sve 33 provincije. Tu je i veliki broj muzeja poput muzeja inžinjerstva, ptica, zanatstva. Ovo je mesto za pravo uživanje i učenje o prošlosti Indonezije.

Bogato kulturno i istorijsko nasledje

Džakarta nudi još mnogo toga. Grad je ispunjen bogatim kulturno–istorijskim nasleđem, a ono se nalazi u savršenoj simbiozi sa modernim načinom života. Ovo je grad zabave i odličnog provoda, kao i nasmejanih i prijateljski nastrojenih ljudi. Džakarta je, zajedno sa ostatkom Indonezije, pravi ostrvski raj i sjajna destinacija za nezaboravno putovanje.

Avio kompanija Qatar Airways vam omogućava da putujete do ove neverovatne destinacije po promotivnim cenama od 620€. Prilikom pretrage za Džakartu unesite JKT

Možete da pogledate i ponude za ostale destinacije po promotivnim cenama: Beograd Male, Beograd Seul, kao i Beograd Tokio

Ukoliko poželite da otputujete za Džakartu, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.