Avio karte Firenca

Avio karte Firenca

Firenca je nezaobilazna destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom 14. i 15. veka Firenca je bila centar evropske umetnosti i kulture.

Prvo što ćete primetite kada udjete u Firencu je veličanstvena katedrala Santa Maria del Fiore ili jednostavniije katedrala Duomo.
Glavni gradski trg Piazza della Signoria ili Trg Vlasti jedan je od najlepših trgova u Evropi, tu se nalazi Stara gradska kuća, Palazo Vekio. Ispred nje je kopija Mikelanđelovog Davida, dok se original skulpture, zajedno sa mnogim drugim umetničkim delima, nalazi u galeriji Akademija, koja je toliko popularna i posećena, da se ulaznica mora rezervisati i do mesec dana unapred.
Galerija Ufići koja se nalazi takođe na trgu pored stare gradske kuće čuva originalna dela najpoznatijih umetnika Botičelija, Mikelanđela, Leonarda, Karavađa i mnogih drugih. U blizini se nalazi i Palazo Pitti, palata koja je bila dom bogatog bankara Pitija, a 100 godina kasnije kupljena je od strane čuvene porodice Mediči i pretrvorila je u jednu od svoji rezidencija. Palata je poznata po vrtovima Boboli.

Grado protiče reka Arno, tako da možete prošetati njenim obalama i videti čuveni most Ponte Vekio

Online rezervacije avio karata i hotela

Cene avio karata za planirano putovanje rezervišite na linku Beograd Firenca

Iz Srbije ne postoji direktan let pa su veze uglavnom preko Rima.

Avion sleće na aerodrom Peretola ili kako ga još nazivaju Aerodrom Amerigo Vespuči.
Sa aerodroma do centra grada, odnosno do Piazza Stazione, postoji autobuska linija a red vožnje pogledajte na linku Bus transfer sa aerodroma u Firenci

Takođe možete koristiti i skuplju varijantu a to je renta a car ili taxi prevoz.
Cena taxi prevoza kreće se oko 20€ za transfer do grada.

Ukoliko vam je potrebna moja asistencija prilikom rezervacije avio karata možete me kontaktirati svakog radnog dana na brojeve (od ponedeljka do petka u periodu od 09h do 20h):

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnih telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan
  • +381-69-280-029-0 - isključivo za Viber i WhatsApp poruke

Smeštaj za planirani datum putovanja rezervišite na linku Hoteli u Firenci - u saradnji sa portalom booking.com od sada mogućnost rezervisanja hotelskog smeštaja po još nižim cenama.

Komentari (2)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Marija Cindori 25.04.2017

Ocena:

Molim Vas, recite sa aerodroma u Pizi kako mogu javnim prevozom da dođem do železničke stanice u Firenci (i to posle 22h)? Hvala 

AeroGaga Avionske Karte 03.05.2017

Ocena:

Sa aerodroma u Pizi možete na 4 načina doći do železničke stanice u Firenci. Odaberite da li želite autobusom, železnicom, iznajmljenim automobilom ili taksijem. Pošto u Pizu stižete kasno predlažem da do Firence odaberete taksi.

Kompletnu ponudu letova do svih destinacija širom Evrope i sveta pogledajte na linku Najpovoljnije aviokarte