Avio karte Guangdžou

Avio karte Guangdžou

Guangdžou je treći po veličini u Kini i glavni je grad provincije Gvandong, komercijalni centar razvoja i pored Hong Konga najnaseljenije i najrazvijenije područije Azije. Nalazi se na jugu Kine, u zalivu koji je poznat pod imenom Biserna reka.

Do ovog verovatno najvećeg sajamskog centra na svetu možete leteti aviokompanijom Qatar Airways na liniji Beograd - Guangdžou. Cena povratne karte sa svim taksama i prljagom iznosi 493€ sa jednim presedanjem u Dohi.

Zanimljivosti

Guangzhou su do početka 20. veka nazvali Cantao i po tom imenu Evropljani često ovaj grad nazivaju Kanton, a prvi su ga posetili Portugalci 1511. godine. Tokom 1557. godine Portugalci su u blizini grada osnovali trgovačku izpostavu Makao koja je imala monopol na trgovinu sa Zapadom.

Makao je ostao Portugalska kolonija sve do 1999 godine. Od 1683. godine kada se Kina otvara za trgovinu sa Evropskim zemljama, Guangzhou postaje najvažnija trgovačka luka za trgovinu Kine s Evropljanima.

Znamenitosti grada

Danas je Guangzhou moderan grad koga odlikuju savremene gradjevine karakteristične za svetske metropole 21 veka, a trenutna polulacija je 12,7 miliona. Prilikom posete Guangzhou ne propustite da posetite centre kao što su Citic Plaza, River Tower i West Tower. Posetite stare hramove i blistave čelične kule u okviru obilaska arhitektonskih znamenitosti. Posetite neki od četiri tematska parka Chimelong ako tražite avanturu i uzbuđenja.

Od tradicionalnih znamenitosti ne propustite budistički hram Šest drva banjana, kraljevsku grobnica Južne Yue i Zapadne Han dinastije i katedralu sv. Srca.

Ukoliko poželite da otputujete do Adelaida - Australija, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.