Avio karte Hamburg

Avio karte Hamburg

Hamburg - Zelena metropola

Hamburg je drugi po veličini grad u Nemačkoj. Nalazi se na severu zemlje i leži na reci Elbi. Poznat je po svojoj luci, koja je najveća u Evropi posle Roterdama. Hamburg je, uz Bremen, jedini grad u Nemačkoj koji je zadržao nešto od svoje srednjevekovne nezavisnosti.

Karakteristična individualnost ovog grada vekovima je održavana od strane njegovih stanovnika, čime se održala jedinstvena kultura koja se opire globalnim trendovima standardizacije.
Pored toga, Hamburg je i kosmopolitski grad. Prema poslednjim podacima, oko 15% njegove populacije čine stranci, koji potiču iz 180 različitih država. Stoga se ovaj grad-luka s pravom može nazvati najinternacionalnijim u Nemačkoj.

Najveća nemačka luka i jedna od najvećih na svetu ime duguje kombinaciji starovisokonemačke reči “hamma” što znači “but, zadnji deo kolena” a u prenesenom značenju “savijenost, ugao”, što je referenca na njegovu lokaciju koja se nalazi na savijutku reke.

Druga i manje verovatna hipoteza kaže da dolazi od srednjenemačke reči “hamme” što znači “zatvoreni prostor pašnjaka”. Drugi deo imena, “burg”, znači “tvrđava, utvrđenje”.

Zanimljive činjenice o Hamburgu

  1. Ovaj grad poseduje oko 2300 mostova, što je više od Venecije, Londona i Amsterdama zajedno.
  2. Hamburg je mesto u kom su legendarni Bitlsi počeli svoju karijeru, od 1960-1962. godine često su nastupali u distriktu St.Pauli.
  3. 14% površine grada čine zelene površine, što ga čini najzelenijim u Evropi.

Beograd Hamburg letovi

Beograd je udaljen od Hamburga vazdušnom linijom 1.234 km.

Kompanija AirSerbia ima direktan let do Hamburga koji traje dva sata i deset minuta.

Red letenja Beograd Hamburg možete pogledati OVDE.

Uputstvo za online kupovinu avio karte.

Turističke atrakcije Hamburga

1. Hamburška Luka

Hamburška Luka (Hamburger Hafen) je mesto gde se nalazi najveći broj atrakcija, kao što su skladišta koja su nekad služila za čuvanje kafe, duvana i drugih proizvoda namenjenih za trgovinu.

2. Gradska Kuća

Gradska Kuća (Rathaus) je velika neorenesansna građevina iz 19. veka sa čak 647 prostorija, od kojih je većina otvorena za javnost.

3. Kunsthale

Kunsthale (Kunsthalle) je galerija koja obuhvata tri objekta i sadrži mnoga dela lokalnih umetnika iz 14. veka, kao i dela holandskih slikara iz 16. veka i mnoga druga.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.