Avio karte Ho Ši Min - Nekadašnji Sajgon

Avio karte Ho Ši Min - Nekadašnji Sajgon

Grad koji je bio poznat pod imenom Sajgon, današnji Ho Chi Minh City jeste čudesna, ali i karakteristična mešavina neplanske gradnje sa bezbroj malih i često od vlage i sunca ispucalih stambenih zgrada, gusto načičkanih duž motociklima i tezgama zakrčenih ulica, i impozantnih kolonijalnih građevina koje služe kao javni objekti, muzeji ili galerije.

Ho Chi MInh je grad koji se jako brzo razvija i postaje centar kompletnog regiona, a ne samo Vijetnama i predvidja se da će do 2025. godine u ovom gradu, na obali reke Saigon, živeti gotovo 14 miliona ljudi. Iako pod sadašnjim imenom, većina domaćeg stanovništva kao i turista koji dolaze iz svih krajeva sveta, grad nazivaju starim imenom Sajgon, posebno ukoliko je tema centalni deo grada.

Znamenitosti

Nikako ne smete propustiti da posetite neke od znamenitosti grada kao što su: Zgrada Narodnog Komiteta, delo čuvenog francuskog arhitekte Gardesa, Vam Sat ekološki turistički centar, koji turistima, koji nisu u mogućnosti da putuju ovom zemljom nudi upoznavanje sa prirodom Vijetnama.

Binh Quoi Village seoski predeo ukrašen stablima kokosa na severu grada koji oslikava nekadašnji život stanovnika grada, Cho Lon, Distrikt 5 , mali deo grada u kome već dugo godina žive Kinezi negujući svoje običaje iz matice. Kineska četvrt u Ho Ši Minu sadrži brojne lepe konfučijanske i taoističke hramove koje su izgradili kineski doseljenici u 18. i 19. veku. Turistima je jako zanimljiv i Vinh Nghiem, jedan od najvećih pagoda lociran u Distriktu 3, mada ništa manju pažnju ne zavređuje ni Suoi Tien- možda i najveći tematski park u Ho Chi Minh City koji posetiocima nudi izvanredne mogućnosti zabave.

Vredna posete je i Pagoda Cara žada, taoistički hram u kineskom stilu iz 19. veka. Ovaj hram posvećen jednom od najvažnijih božanstava popularnog politeističkog taoizma, ima i bazen pun kornjača, životinja koje su zbog svoje dugovečnosti izuzetno poštovane u Kini i Vijetnamu. Turistima je jako zanimljiv i Vinh Nghiem, jedan od najvećih pagoda lociran u Distriktu 3, mada ništa manju pažnju ne zavređuje ni Suoi Tien- možda i najveći tematski park u Ho Chi Minh City koji posetiocima nudi izvanredne mogućnosti zabave.

Zanimljivosti

U centru se nalaze i raskošne kolonijalne građevine iz doba francuske vladavine poput gradske skupštine, zgrade centralne pošte i velike katedrale. "Palata ponovnog ujedinjenja", sa uređenom konferencijskom dvoranam i u Vijetnamu nezaobilaznim komunističkim dekorom koji se sastoji od biste Ho Ši Mina, postavljene ispred crvene zastave sa srpom i čekićem, ratnim sobama u podrumu, i prostranim dvorištem sa savršenim travnjakom i egzotičnim tropskim drvećem, mesto je od ogromnog istorijskog značaja za Vijetnamce, pa je stoga i važna odrednica za strane turiste zainteresovane za fascinantnu istoriju te zemlje.

Ova, spolja gledano, arhitektonski neimpresivna zgrada, koja je služila kao sedište vlade Južnog Vijetnama, simbol je pobede komunističkih snaga Severnog Vijetnama nad SAD i režimom juga. Dva tenka, koji su se prvi probili u srce bivšeg južnovijetnamskog režima, danas stoje izloženi ispred palate sa detaljnim natpisom o tome kojoj su jedinici pripadali i spiskom imena vojnika koji su ih opsluživali.

Verovatno najinteresantniji objekat za one željne više znanja o ratu u Vijetnamu je Muzej ratnih eksponata. On ima mnoštvo potresnih fotografija koje ilustruju zverstva američkih trupa i stradanje civilnog stanovništva od hemijsko-biološkog oružja.

Ukoliko poželite da otputujete do Ho Ši Mina - Vijetnam, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.