Avio karte Hong Kong

Hong Kong

Retko kome se Hong Kong ne dopadne na prvi pogled. Metropola koja je živi 24 časa 7 dana u nedelji i koja nasuprot neonski osvetljenim bulevarima nudi i oaze mira i tišine.

Hong Kong, što znači „mirišljava luka“ jeste grad koji ima izuzetan potencijal, savršenu poziciju, predivne plaže i fantastičan pogled na zaliv.

U isto vreme haotičan i veoma dobro organizovan, gusto naseljen, a izuzetno čist i siguran, napravljen od stakla i čelika, a okružen morem, plažama i zelenilom. Upravo nas osvaja ovim kontrastima.

U jednom trenutku se nalazite u maloj i nepreglednoj ulici, koja je krcata uličnim prodavcima najneobičnijih jestivih stvari, a u sledećem, kao da ste se našli u drugoj galaksiji, nalazite se ispred modernog tržnog centra i uživate u arhitekturi naprednog savremenog doba.

Hong Kong zaliv

Kao kulturološki kaleidoskop u kome se sreću zapadna kultura i azijski duh, Hong Kong, je svedok brzih promena koje mu je nametnula istorija. Grad koji poseduje neverovatan životni intenzitet sa jedne strane prepun je tržnih centara i uličnih pijaca koji vrve od ljudi, dok se sa druge strane na svakom koraku nalaze taoistički hramovi u kojima možete da pitate monahe da vam predvide budućnost.

Grad je podeljen na tri dela: Hong Kong Island, Kowloon i Nove Teritorije i sav je u brdima tako da je bilo potrebno osmisliti najlakši način kretanja. Zbog toga postoje pokretne stepenice i na otvorenom, a u distriktu Central nalaze se najduže pokretne stepenice na svetu Mid Levels Escalator.

Jedno od nezaobilaznih mesta je Temple Street gde možete da probate odličnu hranu na uličnim tezgama, sedite u improvizovane restorane sa drvenim stolovima i plastičnim stolicama.

Idite u neki od brojnih centara specijalizovanih za masažu stopala ili u jedinstvene spa centre u Four Season hotelu i u Mandarin Spa koji nude terapiju žadom. Legenda pripoveda da je poslednja kineska carica Ci’Xi često koristila žad za negu lica da bi joj koža ostala mlada i zdrava.

Hong Kong mnogi nazivaju "Svetskim gradom Azije" koji pretenduje da postane drugi glavni grad sveta, posle Njujorka. On je već dostigao London, Moskvu i Njujork po briju milionera medju stanovnicima, a upravo je u ovoj metropoli prodat najskuplji stan na svetu za neverovatnih 38 miliona evra.

Ukoliko poželite da posetite Hong Kong, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.