Avio karte Istanbul

beograd-istanbul

ISTANBUL

Da pogledate ponudu letova za različite datume putovanja kliknite na link BEOGRAD ISTANBUL ili na žuto dugme sa desne strane. 

cta pogledaj letove

Unesite željene datume putovanja i pogledajte kompletnu ponudu letova.

Odaberite avio kompaniju kojom želite leteti direktno: Turkish Airlines, Pegasus ili Atlas Global

Možete poslati mail na info@aerogaga.com ili nas pozovite na:

0800 085085 - besplatan poziv iz Srbije
062 280 029 - za pozive iz inostranstva
069 280 0290 - Viber i Wapp pozivi i poruke

SAZNAJTE VIŠE O GRADU

Metropola koja suvereno caruje na dva kontinenta – Istanbul, jedna je od onih destinacija koju preporučujemo svima onima koji su zaljubljenici u spoj istorije i futurizma, tradicije i multikulturalnosti, arhaičnog i savremenog. Ušuškan na Bosforu, ovaj grad će opiti sva vaša čula ne samo dobro poznatom kuhinjom, već i nezaboravnim prizorima kojih je nemoguće zasititi se. Sa skoro 14 miliona stanovnika, ovaj grad nikada ne spava i zbog toga je interesantna destinacija za turiste tokom cele godine.

Istanbul je jedan od evropskih gradova sa najviše sakralnih građevina – što je i logično budući da su kroz istoriju različiti verski uticaji na čitav grad udarili jak pečat, koji se danas u najvećoj meri ogleda u Aja Sofiji, hrišćanskoj crkvi koja je početkom 20. veka postala muzej, i Plavoj džamiji, koja je danas jedna od glavnih turističkih atrakcija ovog grada. Jedna od najposećenijih građevina svakako je i Topkapi palata, nekadašnja carska palata a danas muzej, koji se nalazi na mestu gde se Bosfor sjedinjuje sa Mramornim morem.

Pri poseti Istanbulu nikako nemojte zanemariti čuvenu pijacu začina gde ćete se dobro upoznati sa svim mirisima i ukusima Turske, kao i Grand Bazaar (Kapali čaršija) – najveći i najstariji prostor namenjen trgovini, sa više od 3000 radnji i koji “bije glas” da je jedno od najboljih mesta za shopping u Evropi. Obavezno posetite Trg Taksim – nezaobilaznu destinaciju turista kada dođu u Istanbul: u okviru njega nalazi se veliki broj kafića i noćnih klubova, tako da ga možete obići i tokom dnevnih i tokom večernjih šetnji – podjednako je interesantan.

KORISNE INFORMACIJE:

Obavezno iskusiti:

• nezaboravno krstarenje Bosforom, koje je definitivno “must see” atrakcija za turiste širom sveta
• okusite predvodnike turske nacionalne kuhinje: kebabe sa domaćim začinima i tursku kafu/čaj, baklave i kadayiffe punjene pistaćima, sutlijaš i lokum
• za potpuni doživljaj Turske, možete probati i njihove nargile po kojima su dobro poznati
• pređite Bosforski most – most koji povezuje stari i novi Istanbul preko Bosforskog moreuza - jedna od retkih prilika da se pohvalite prijateljima kako ste u toku jednog dana posetili dva kontinenta

Aviokompanije čije letove nudimo su: Air Serbia i Turkish Airlines - lete na Istanbul Ataturk aerodrom, i Pegasus Airlines koji leti na Sabiha Gokcen aerodrom

Valuta: u Turskoj se koriste lire (Nova Turska lira), i uvek budite sigurni da ih imate kod sebe jer na mnogim mestima neće primate evre. Takođe, probajte da ih imate u što sitnijim apoenima – 10, 20, 50 NTL.

Prevoz od aerodroma do centra grada:

  • Potrebne informacije o prevozu od aerodroma Ataturk do centra grada:
  • Taxi - Odmah po napuštanju aerodroma, mogu se ugledati taxi vozila koja čekaju ispred u nizu. Cena taxi prevoza je od 15 do 20 eura (Sultanahmet, Taksim) i vožnja traje oko pola sata ili nešto duže, zavisno od gužve u saobraćaju. Za prevoz do odredišta na azijskoj strani treba izdvojiti oko 40 eur.

     • Havatas Shuttle bus - Havatas je gradski javni prevoznik a autobuse mozete naći odmah ispred aerodroma, u drugom nizu. Busevi saobraćaju na svakih pola sata od 04.ujutro do 01.h posle ponoći. Cena prevoza je 10 turskih lira (oko 4eur) po osobi, prtljag je uključen. Jedan od buseva vozi do glavnog trga Taksim i vožnja traje oko 40 minuta. Ovaj prevoznik inače ne vozi do starog grada – Sultanahmet.

     • Metro/Tramvaj - Možete sesti na metro odmah na aerodromu, do stanice Zejtinburnu. Tu se preseda na glavnu tramvajsku liniju u pravcu Kabatas (to je poslednja stanica za Taksim). Za stari grad, silazite na stanicama Grand bazar, Sultanahmet, Sirkeci ili Eminonu. Za Taksim idete do poslednje stanice Kabatas, a zatim uspinjača (samo 2,5min), Kabatas-Taksim. Za svaku vožnju se kupuje žeton koji košta oko 1 evro na mestu prodaje ili automatu na samoj stanici. Takođe postoji i Istanbul kartica – elektronska karta koja objedinjuje sve vrste javnog prevoza (bus, metro, feri, tramvaj i uspinjača) i jednu karticu može koristiti do 5 putnika, tako što se očitata više puta po ulasku u vozilo, zavisno od broja putnika. Kupovina kartice na mestu prodaje košta 6 lira bespovratno + dopuna kredita po želji. Javni prevoz saobraća od 6.00 ujutro do ponoći.

Gradski prevoz: Istanbul je grad koji je definitivno lepše obići tako što ćete šetati. Ipak, kada vas umor savlada, najzahvalnije je voziti se tramvajem. Da biste ušli u tramvaj potrebno je da uđete u peron, a da biste tamo ušli treba vam žeton. Žetoni se kupuju na šalterima ili na žetonmatima. Žeton je 1,75 lira (oko 1 evro). Kupuje se žeton za peron a ne za tramvaj (vožnju).

Smeštaj: Smeštaj za planirani datum putovanja rezervišite na linku Hoteli u Istanbulu - u saradnji sa portalom booking.com imate mogućnost rezervisanja hotelskog smeštaja po još nižim cenama.

Ne zaboravite da pred početak putovanja uplatite putno osiguranje.

Online kupovina avio karte i rezervacija hotela:

Avio karte za putovanje rezervišite na linku Beograd Istanbul

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde

Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde

Ako želite da platite kartu kreditnom karticom, neophodno je da se registrujete na našem sajtu.

U svakom trenutku možete pogledati i uputstvo za online kupovinu karte.

Ukoliko vam je potrebna naša asistencija prilikom rezervacije avio karata možete nas kontaktirati svakog radnog dana na brojeve (od ponedeljka do petka u periodu od 09h do 20h):

• +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnih telefona
• 0800-085-085 iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan
• +381-69-280-029-0 - isključivo za Viber i WhatsApp poruke

Komentari (2)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Dusica Egic 14.03.2018

Ocena:

Molim Vas najpovoljnija cena karata za 23. april za Istanbul iz Beograda za 4 osobe odrasle u jednom smeru! Pozdrav

AeroGaga 15.03.2018

Ocena:

Najpovoljnija cena karata za let na relaciji Beograd Istanbul za sve putnike za 23.april u jednom smeru iznosi 620 EUR sa svim taksama, ručnim i čekiranim prtljagom. Cena je trenutna i podložna promenama. Direktan let Turkish airlines-a je u pitanju.

Rezervišite Vašu kartu klikom OVDE