Avio karte Larnaka

Avio karte Larnaka

Larnaka je luksuzno i prelepo letovalište smešteno na Kipru. Grad Larnaka je poznat po ružičastim flamingosima, Slanom jezeru i divnim plažama.

Za grad Larnaka na Kipru kažu da je grad sa dva lica. S jedne strane se radi o gradu starom 10 hiljada godina, podignutom na ostacima antičkog grada Kition, a s druge strane o modernom i prestižnom evropskom letovalištu.

cta pogledaj letove

Istorija

Larnaka je najstariji grad na Kipru i poznata je kao Kition ili Kitijum. Kao grad na raskršću civilizacija, grad je imao veoma burnu istoriju. Za razliku od drugih antičkih gradova Kipra, koje je stanovništvo povremeno napuštalo, Larnaka je stalno nastanjena od vremena stvaranja grada pre oko 10 hiljada godina.

Klima

Klima u Larnaki je sredozemna sa elementima sušne, stepske klime. Prosečna godišnja temperatura je čak 25 stepeni, a padavina ima malo — oko 350 mm/m2.

Kako doći do Larnake?

Larnaka je grad smešten na jugoistoku Kipra i njegov je treći grad po veličini. Od glavnog grada Nikozije je udaljen 60 kilometara.

Na 8 kilometara udaljenosti od Larnake je smešten međunarodni aerodrom, najprometniji na Kipru.

Beograd je od Larnake na Kipru udaljen 1.570 kilometara.

Direktni let Beograd-Larnaka traje 2 sata i 20 minuta.

Avio karte do Larnake možete naći na portalu Aerogaga po najpovoljnijim cenama.

Zanimljiva mesta

Kako je Larnaka stari grad, prepun je arheoloških muzeja i znamenitosti koje potiču iz raznih perioda – neolitskog, vizantijskog, turskog, antičkog itd.

Okolinu Larnake na Kipru čine sela, a svako selo ima svoje specifičnosti koje treba obići.

Radi se o sledećim selima – Athineou, Kiti, Livadia, Pyla, Lefkara, Pervolia, Zygi, Voroklini. Larnaka zbog razvijenog agroturizma definitivno nije obično letovalište.

Na kraju glavnog šetališta Foinikoudes se nalazi srednjovekovni zamak (Larnaka Fort). Cena ulaznice za obilazak tvrđave se plaća 2.5 evra.

Kraj zamka počinje ulica i šetalište kraj mora Piale Pashia. Nekada turska luka za ribolovce, danas mesto za ručkove i večere po tavernama i restoranima. Duž šetališta se nalaze stare i tradicionalne kuće.

Što se tiče dobrog noćnog provoda, za to je zadužen kvart Laiki Yeitonia. Preko leta ovaj gradski tradicionalni kvart vrvi od ljudi zbog dobre uživo muzike, pića i hrane.

Osnivač stoičke filozofije Zenon je rođen u Larnaci tako da je njemu dosta toga posvećeno u gradu i dve statue su podignute u njegovo ime, obe su smeštene u centru grada.

Larnaka je grad poznat po maslinjacima, umetničkim galerijama, vinima.

Larnaka je grad u kojem se na svakom koraku turisti sreću sa crkvama, manastirima i džamijama – svetim zaostavštinama naroda koji su ostavili trag na Larnaci.

Arheološka nalazišta i muzeji su tu da turiste sprovedu kroz dugu istoriju Larnake. Šetališta pored mora i centar grada su u znaku starih mesta, kuća i znamenitosti vezane za Grke i Turke.

Avio karte do Larnake možete rezervisati direktno na linku letovi Beograd - Larnaka.

Slano jezero

Priroda je ipak prvi razlog zbog kojeg se dolazi za Larnaku.

Slano jezero Larnaka je drugo najveće takvo jezero na Kipru. Jezero je smešteno na jugozapadu grada i zaštićeno je od strane raznih evropskih udruženja za zaštitu i očuvanje prirode.

Između novembra i maja glavni stanovnici ovog jezera su ružičasti flamingosi.

U okolini jezera postoje nalazišta koja pružaju dokaze o gradskom životu koji je postojao pored jezera tokom bronzanog doba.

Šetnja ili džoging pored ovog jezera je jedinstveno iskustvo zbog pitome flore i faune.

Najlepše plaže

Kipar je sa svih strana okružen Mediteranskim morem boje safira.

Larnaka na Kipru poseduje najdivnije moguće plaže i većina njih je ovenčana Plavom zastavom. Voda je bezbedna i čista, i možete se pored sunčanja i kupanja baviti sportovima na vodi ili pesku.

Najpopularnija plaža se zove kao i glavno šetalište – Foinikoudes.

Pesak je sitan i njegova boja varira preko braon do žute. Plažu upotpunjuju palme. Na plaži se nalaze ležaljke, suncobrani, toaleti, tuš-kabine, kabine za presvlačenje.

Spasioci su tu tokom letnje sezone. Sve u svemu, plaža je idealna za porodične ljude sa malom decom. Duž šetališta se nalaze hoteli, taverne, prodavnice, kafići. Na ovoj plaži se održavaju leti koncerti.

Druga plaža Mckenzie je dugačka 1 kilometar. Poseduje sve što i gore navedena plaža, uključujući i igralište za decu. Danju raj za kupače, noću za klabere.

Tu su i plaže Kastella, Yanathes, CTO Pyla, Faros/Pervolia Larnaka. Sve na plažama je podređeno uživanju. Za porodične ljude se naročito ističe plaža CTO Pyla.

Prema prošlogodišnjim pričama turista, cena za jednu ležaljku je 2.5 evra, a isto toliko iznosi i za suncobran. Ukoliko Vam smetaju talasi, a Vaš hotel nema bazen, 5 evra (koliko košta ulaznica za bilo koji hotelski bazen) će rešiti problem.

ONLINE REZERVACIJA AVIO KARTE

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Povoljne avio karte do Larnake.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite online karticom.

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.