Avio karte Larnaka

Larnaca

Ako do sada nijednom niste bili na Kipru, ovo leto je prava prilika da to promenite. Avio kompanija Air Serbia uvodi direktan let po promotivnoj ceni od 141 euro koji možete rezervisati na linku Beograd Larnaka

Ovo je jedan od najstarijih gradova na Kipru i nalazi se na jugoistočnoj obali ostrva. Grad je podignut na ostacima antičkog grada Kition, bogate luke i značajnog centra trgovine, a kasnije i feničanskog uporišta. Njihovi ostaci se danas mogu videti u obliku kiklopskih zidina od ogromnih kamenih blokova i kao kompleks mikenskih grčkih hramova iz 12. veka pre nove ere.

Larnaka je poznata po kristalno plavom moru i lepim plažama, ali i po marini u koju pristižu luksuzne jahte iz svih krajeva sveta.

Prošetajte se najpopularnijim plažama i uverite se u lepotu Kipra.

Mekenzi plaža - mirna, čista i plitka voda. Plaža je udaljena oko 15 minuta od centra Larnake. Pogodna je za porodice sa malom decom, a na samoj plaži i u njenoj neposrednoj blizini nalaze se ugostiteljski objekti gde možete potražiti osveženje i ukusan zalogaj.

mekenzi-plaza

Finikoudes je smeštena u centru Larnake, na samoj obali, i smatra se jednom od najpoznatijih kiparskih plaža. Mesto je poznato po kafićima, restoranima i hotelima.Zajedno sa palmama smenjuje se i pregršt cveća posađenog u žardinjere, koji već čarobnom predelu dodaje još jednu notu lepote.

finikoudes

Janates- mirnija plaža, opremljena lažaljkama, suncobranima, kabinama za presvlačenje. Tu su i razne aktivnosti koje možete probati tokom boravka na plaži, kao što je ronjenje, skakanje sa bandžija ili jedrenje po kristalno plavom moru.

janates-plaza

U blizini Larnake nalazi se i čuveno Veliko slano jezero, svratište flamingosa.

slano-jezero

Popodnevna šetnja će vas voditi kroz istoriju Larnake

Glavna odrednica u gradu je crkva Agios Lazaros, sagrađena u XVII veku, na ostacima jedne starije iz IX veka, na mestu gde je sahranjen Sveti Lazar (u kripti, ispod crkve). Lepo izgleda spolja. Pomalo štrči od okoline.

sveti-lazar

Ostaci antičkih hramova, žrtvenika i radionica bakra mogu se videti u Kitionu. Najstariji među njima vode poreklo iz Mikejskog doba, 13. vek p.n.e., kada su Grci Mikenjani osnovali kraljevinu Kition.

kition

Kamares akvadukt - jedna od znamenitosti Larnake iz XIII veka.

akvadukt

Noćni život nije toliko aktivan kao u drugim mestima na Kipru, stoga Larnaka predstavlja idealnu destinaciju za porodični odmor.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.