Avio karte London

Avio karte London

Prva asocijacija kada se spomene London je Big Ben, visoke cene i kiša. Medjutim, London je i još mnogo toga.

U Londonu možete sresti ljude različitih boja kože koji govore različitim jezicima, medjutim svi su jako ljubazni i nude svoju pomoć svakom strancu.

London je najlakše upoznati ako sednete u neki od crvenih autobusa, koji nude organizovano razgledanje grada.
Piccadilly Circus i Trafalgar Square zasigurno su dva najpoznatija trga i to s razlogom.
Trafalgar je ujedno i najveći londonski trg, a na njemu ćete naći Nacionalnu galeriju, koja uz British Museum, Tate i Madame Tussauds, čini glavni muzejski četvorougao.
Piccadilly Circus je odlična polazna tačka ako želite krenuti u shopping u obližnje ulice Regent, Oxford ili Bond, ali i za noćni provod prema Leicester trgu, koji je prepun odličnih klubova i pabova, kojih u Londonu zaista ne manjka. Tu ćete sresti sve nacije, rase i religije svieta.

Ako idete uz obalu Temze doći ćete do mosta Tower Bridge, najpoznatijeg gradskog mosta za koji kazu da postoji već 2000 godina.

U gradu se nalaze poznati stadioni kao što su: Wembley, Emirates i Stamford Bridge.

Najbolje je da prvo obidjete sve muzeje i znamenitosti Londona, a kada se umorite od toga kupite ulaznice za najpoznatije atrakcije i dozivite London svim čulima.
Ukoliko kupite paket ulaznica za čuvenu Londonsku tamnicu (London dungeon), London Eye, London Sea Life Aquarium i ulaznicu za najpoznatiji muzej voštanih figura Madamme Tussauds ostvarujete značajnu uštedu (cene zavise od datume i variraju zavisnosti od sezone).

Londonska tamnica uz brojne glumce, specijalne efekte i scene vraća vas u daleku prošlost kada je ulicama Londona vladao strah, panika i nemir. Na jedinstven i pomalo zastrašujući način osetićete London svim čulima.
London Eye pruža neverovatan prizor i omogućava da vidite London sa visine.
U London Sea Life Aquarium možete videti ogromnu kolekciju biljnog i životinjskog sveta koja postoju u raznim morima i okeanima.
Muzej voštanih figura Madamme Tussauds sigurno će vas ostaviti bez daha, potpuno realističan prikaz brojnih likova iz sveta muzike, filma, sporta... U jednom momentu zaista ćete imati utisak da se nalazite u pravom društvu svetskih zvezda.

Online rezervacije avio karata i hotela

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Londona

U Londonu postoji 5 velikih aerodrom – Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton ili London City. U nastavku (dole) pročitajte detalje o transferu do grada sa aerodroma.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite online karticom.

Na linku Hoteli u Londonu rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Transfer sa aerodroma i javni prevoz u london

Heathrow se nalazi 24km zapadno od Londona. Za transfer sa ovog aerodroma možete da koristite podzemne železnice Heathrow Express i Heathrow Connect. Ovo je najjeftinija i najbolja varijanta. Piccadilly Line povezuje sve terminale na Heathrowu sa središtem grada, vozovi idu na svakih pet do deset minuta a vožnja do Piccadilly Circusa traje oko 45 minuta.
Možete da koristite i autobus ili taxi ali cene su znatno veće u odnosu na metro.

Gatwick se nalazi 45km južno od Londona i do centra grada najbolje je da koristite Gatwick Express. Vožnja traje tridesetak minuta i cena je oko 17 funta u jednom smeru.
EasyBus nudi relativno jeftine transfere autobusom, cena je od 2 funte ukoliko kartu kupite dosta ranije putem weba, dok kod ostalih autobusnih prevoznika cena je od desetak funti pa naviše. Vreme putovanja do grada je oko 70 minuta.

Stansted se nalazi 55 km severoistočno od Londona i najbrži način transfera sa Stansteda jest Stansted Express. Vozovi kreću svakih 15 minuta, a vožnja do grada traje između 35 i 45 minuta, zavisno od toga u koji deo centra ste krenuli. Karta u jednom smeru košta oko 18 funti.

Takodje možete koristiti i pomenuti EasyBus koji povezuje Stansted sa ulicom Baker u Londonu. Takođe, TerraVision spaja ovaj aerodrom sa železničkom stanicom Victoria

Luton  se nalazi 51km severno od Londona i on nema svoju železničku stanicu na aerodromu, pa vozovi iz Londona kreću sa stanice St. Pancras i idu do stanice Luton Airport Parkway, a onda autobusom idete do samog aerodroma.
Ako želite direktno s Lutona do Londona bez presedanja, tu je ponovno easyBus, ali i nekoliko drugih autobuskih kompanija koje će vas dočekati nakon izlaska iz terminala. Vožnja do središta Londona traje oko 80 minuta

London City Aerodrom je  najmanji aerodrom koji se nalazi 16 km istočno od West Enda, središta Londona.
Transfer do grada je vrlo jednostavan: udjite na Docklands Light Railway, železnicu, koja će vas dovesti do stanice Bank u samom srcu Londona, odakle podzemnom železnicom možete nastaviti putovanje do bilo koje destinacije. Cena jedne vožnje je 4 funte, a putovanje traje oko pola sata do centra.

Na koji god aerodrom ili gde god da se nalazite budite sigurni da ćete stići do vaše destinacije.
Javni prevoz je organizovan tako da u svakom trenutku možete stići sa jednog na drugi kraj grada.
Za sve vidove transporta u Londonu (metro, autobus ili voz) možete koristiti jedinstvenu Oyster karticu, koja funkcioniše na principu dopune. Ukoliko ste samo posetilac i boravite oko nedelju dana sigurno će vam trebati minimum 50 funti na kartici kako bi obišli sve znamenitosti. Karticu možete kupiti na svakoj stanici.
Oyster karticu čekirate pri svakom ulasku u autobus, a ukoliko koristite voz ili metro potrebno je da čekirate kartu kako na ulazu tako i na izlazu iz stanice, time potvrdjujete da ste završili sa vožnjom.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.