Avio karte Malme

Avio karte Malme

Malme je simpatičan grad na jugu Švedske, poznat kao zanimljiva turistička atrakcija što zbog svoje kulture, što zbog urbanosti kojom odiše na svakom kutku. Fenomenalna kuhinja, pregršt zanimljivih muzeja i interesantni kafići i restorani vas neće ostaviti ravnodušnim. Malme je veoma razvijen grad i popularna turistička destinacija. Tokom leta dan u Malmeu ima oko 16 sunčanih sati, a tokom zime oko 8 sati sunca. Leta su umereno topla, a zime umereno hladne.

Za Malme možete leteti direktno preko avio kompanije WizzAir iz Beograda i iz Niša. 

Relacija Kojim danima leti Polazak Dolazak
Red letenja (Beograd)      
Beograd Malme ponedeljak, sreda, petak, nedelja 19:05h 21:20h
Malme Beograd ponedeljak, sreda, petak, nedelja 21:50h 23:55h
Red letenja (Niš)      
Niš Malme utorak, četvrtak i subota 10:55h 13:20h
Malme Niš utorak, četvrtak i subota 08:05h 10:25h
       

*Za Low Cost kompanije jedina opcija plaćanja je Visa ili Master kreditnom ili deviznom karticom na sajtu. 

Najjeftinije avio karte za Malme možete kupiti i rezervisati na portalu Aerogaga. U tom slučaju, savetujemo vam da pročitate uputstvo za kupovinu.

Šta obići?

Iako će vam neki možda reći da je za obilazak Malme dovoljan jedan dan, mi vam savetujemo da sebi priuštite užitak i otputujete u ovaj prelepi gradić makar na produženi vikend. Savetujemo da obavezno obiđete sledeća mesta...

"Turning Torso"

Ovu građevinu ćete sigurno videti iz daleka. Visoka 190 metara, ova skultpura ima sposobnost uvrtanja i okretanja i do 90 stepeni. Nalazi se u Zapadnoj luki, nešto manje od 3km od Centalne Železničke stanice u Malmu. Ovaj prelepi toranj otvoren je za javnost 2005. godine, danas je tačka po kojoj je Malme prepoznatljiv, a ujedno je i pozicionirao Malme veoma visoko na listi gradova sa modernističkom arhitekturom.

Malmöhus zamak    

Ovaj zamak je najstariji sačuvani zamak u nordijskoj regiji i datira još iz XVI veka i doba renesanse. Ovaj zamak je takođe i dom Muzeja moderne umetnosti u Malmu, Gradskog muzeja i Muzeja prirodnjačke istorije. Postavke u svim muzejima su mahom futurističke, a turistima su najzanimljivije one posvećene prirodi i tehnologiji, gde imaju mogućnost da se licem u lice susretnu sa životinjama.

Trg Lila

Ušuškana četvrt u srcu grada gde možete okusiti domaća jela i vina. Lokalci se ovde najčešće sastaju tokom dana kako bi popili kafu ili ručali zajedno. Preko noći, ova simpatična četvrt pretvara se u sedište najboljih noćnih klubova i gde svako može naći nešto "za svoje uši".

Trg Naroda (Peoples park)

Jedan od najstarijih zabavnih parkova na svetu, i definitivno najpoznatiji u Nordijskoj regiji. Pored raznoraznih atrakcija, turisti ovde mogu da uživaju i u lokalnim specijalitetima, štandovima sa hranom, pićem i sladoledom. Tokom zimskih meseci, ovde se postavlja i veliko klizalište. 

Korisne informacije:

Aerodrom u Malmu udaljen je oko 30km od centra grada, ali postoje autobusi koji saobraćaju na svakih 15-20 minuta i koji vas mogu prevesti do centra grada. Ovde možete pogledati satnicu polaska autobusa, kao i cenu karte za isti.

Valuta koja se koristi u Švedskoj je Švedska kruna. Jedna Švedska kruna (SEK) iznosi približno 13,37 dinara.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna moja pomoć oko rezervacije i kupovine karte do Malma, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Garantujemo vam najpovoljnije cene avio karata ka različitim destinacijama.

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Pratite sve naše aktuelne ponude preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

malme

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.