Avio karte Malta

Malta

Na Malti je klima idealna. Retko pada kiša, a u zimskom periodu bude negde od 10 do 15 stepeni.

Direktan let do Malte možete rezervisati po ceni do 111 eura za prodaju 19. aprila. Letovi se odvijaju svake subote do 15. juna, a nakon toga i utorkom i četvrtkom.

Online rezervaciju možete izvšiti na linku Beograd Malta.

Pogledajte i ostale destinacije koje su aktuelne tokom letnjih meseci na linku Direktni letovi tokom leta

let-beograd-malta

Malta ima vrlo bogatu Istoriju. Njom su vladale mnoge "sile" koje su ostavile trag u bogatoj kulturi. I upravo to daje draž ovoj državi.

Ostrvo je jako ugodno i toplo, ne samo zbog lepog vremena, nego i zbog belo-žutih nijansi u kojima su skoro sve građevine. Oseća se uticaj i blizina Italije, na Englesku podseća vožnja levom stranom i što je pored malteškog službeni jezik i engleski, a arapski uticaj je vidljiv u arhitekturi.

Obiđite svakoga dana drugu plažu, odaberite najlepšu i uživajte!

Mapa-plaza-malta

Golden bay - najpopularnija plaža na Malti. Jedna je od najvećih peščanih plaža. Pesak je žućkaste boje, a ulazak u vodu relativno dobar, osim nešto kamenja na samom početku. Komplet od dve ležaljke i jednog suncobrana varira u rasponu od 10-14 eura. Cena tuširanja slatkom vodom na ovoj plaži iznosi 50 centi, a u blizini je i kafić sa restoranom.

golden-bay

Mellieha bay - manja peščana plaža na severoistoku ostrva Malta. Za razliku od Golden bay-a, ovde je pesak sivkastobele boje, a ulaz u vodu je bolji. Na plaži se nalazi i mali restoran u kojem možete naručiti hamburger, voćnu salatu, pomfrit, piće i sl.

meliha-bay

Paradise bay - voda je predivne boje, a morsko dno peskovito. Jedan od najlepših lokaliteta za kupanje. Na plaži postoji i restoran gde možete kupiti hranu i piće.

paradise-bay

Pretty bay - Reč je o velikoj i prostranoj peščanoj plaži sa jako lepim morem. Nesumnjivo najlepša plaža na Malti.

pretty-bay

Kako stići do Valete i šta posetiti?!

Sa aerodroma autobusi polaze na svakih 20 do 30 minuta. Autobusima treba oko 40 minuta do kružne autobuske stanice kod Gradske kapije (City Gate/Putirjal), a karta košta samo €0.47.

Taksi možete rezervisati odmah pored turist biroa. Cena je fiksna - 16€ do Valete (noću je nekoliko € skuplje).

U Valeti ništa nije predaleko. gradska pijaca u ulici Merchants Street otvorena je od 7h do 17h, svakog dana osim nedelje, a čim uđete, odmah s leve strane je kafe Al Mercato gde špagete ili zečji gulaš možete dobiti za oko 5€.

Odmah iza Trga Velike opsade (Great Siege Square) nalazi se Palata Velikog Majstora, impresivna građevina koja pokriva ceo jedan kvart.

valetta-malta

Grad St. Julian na Malti

Turistički deo Malte s brojnim restoranima, hotelima i barovima je St. Julian. Malta nudi lude noćne provode koji vikendima privlače mnogobrojne posetitelje, naročito za momačku i devojačku večer.

st-julian-malta

Hrana na Malti

Mediteran se naročito oseća u kuhinji. Dosta se jede riba i piju malteška ili talijanska vina. Kombinacija svih kultura i karakteristika osvajača kroz godine daje lokalcima posebnu draž.

Malteški specijaliteti su tuna, hobotnica, malteški zec i pikantne kobasice. Ako posetite Maltu i volite slatkiše onda morate probati slatko savršenstvo Cinnabon. Poželećete da se možete svaki dan vratiti po taj ukusni specijalitet...

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.