Avio karte Mančester

Avio karte Mančester

Verovatno veliki deo vas kada čuje za Manchester prvo pomisli na poznati fudbalski klub. Međutim jeste li se ikada zapitali po čemu je dobio ime. Naime Manchester je grad u Velikoj Britaniji s 527.786 stanovnika koji se nalazi na zaista povoljnom položaju. Radi se o središtu prostrane naseljene zone, u čijoj su blizini poznata nalazišta ugljena i vode.

Grad je odlicno prometno povezan, a svoj istorijski razvoj temelji na stvaranju pamučne industrije koja danas počiva na tercijarnim delatnostima. Danas veliki deo stanovništva radi u trgovačkim, novčanim, tehničkim i naravno upravnim delatnostima. Dakle grad se prvobitno usmerio na one delatnosti koje će mu pomoći u njegovom razvoju.

Osim što je poznat po jednom od najboljih fudbalskih klubova na svetu, Manchester ima i brojne druge lokacije zbog kojih vredi doći u ovaj grad. Jedna od takvih lokacija zasigurno je Castlefield. Radi se o okrugu koji je početkom devedesetih godina pretvoren u područje s velikim brojem uspešnih barova, restorana i kafića. Razvio se iz nekadašnje rimske vladavine zbog čega je najpoznatiji po brojnim kanalima, vijaduktima, železničkim mostovima.

Avio karte do Mančestera možete rezervisati direktno na linku letovi Beograd - Mančester.

Katedrala u Manchesteru je treća sagrađena katedrala na ovom području od osmog veka. Nažalost tokom drugog svetskog rata doživela je velika oštećenja kada je bio uništen ceo severoistočni kraj katedrale. Usledila je obnova, no nažalost zbog bombe od strane IRA-e, odložila je poptuni oporavak. Danas se na ovom mestu možete opustiti u razgledanju a pritom ji puno naučiti o istoriji izgradnje katedrale.

Muzej znanosti i industrije još je jedna lokacija gde ćete svratiti. Naime radi se o kompleksu postavljenom na mestu nekadašnjih najstarijih železničkih zgrada na svetu. Radi se zaista o pravom mestu gde ćete moći malo više saznati o industrijskim počecima grada te neverovatnim znanstvenim dostignućima. Takođe se možete opustiti u jednoj od trgovina, restorana i caffe barova.

cta pogledaj letove

Ture u Mančesteru

U Mančesteru možete kroz šest različitih tura videti sve što bi moglo da vas zanima. Tačnije, za svakog ima po nešto.

Industrijske ture 
Mančester je bio prvi svetski industrijski grad u kome je dominirala tekstilna industrija i postao je poznat kao Cottonpolis. Međutim, kao što mu je uspon bio spektakularan – bio je i pad. Saslušajte priču o poslednjih 200 godina u ovom istorijskom gradu i divite se njegovom usponu iz pepela. Fantastična transformacija grada u poslednjih 25 godina je privukla gradske planere iz čitavog sveta da otkriju njegovu tajnu. Uverite se sami na koji način je to postugnuto ako se priključite turi koja obilazi City Centre, Castlefield, Eastlands i Salford Quays

Sportske ture 
Mančester i severozapad Engleske su centar sporta u Britaniji. Raspitajte se o informativnim i duhovitim turama o sportskoj istoriji regije u koje ulaze i koreni fudbalskih klubova ManchesterUnited , Manchester City, Liverpool, Everton, Bolton, Blackburn i Wigan. Takođe, možete se lako prijaviti i za ture po stadionima, pogledajte i Lancashire County kriket klub, hokej na ledu, biciklizam, ragbi i košarku. 
Možda biste igrali i tradicionalnu partiju pikada u pabu? Možete učestvovati u kvizovima i osvajati nagrade. Šta god vam treba, ovde ćete naći.

Strašne ture 
Da li se dovoljno hrabri da posetite prastare i jezive građevine? Noću duhovi prošlosti izlaze na ulice i šetališta. Slušajte priče o Ice Maiden i Peterloo Ghostu... Na ova mesta morate otići jer ćete zasigurno naleteti na nekog duha! 
TV i filmske lokacije 
Otkrijete manje poznatu stranu grada posetom lokacija koje se pojavljuju na TV-u i filmovima. Poznate produkcije kao što su A Taste of Honey, Billy Liar, Empire of the Sun, Yanks, Reds, Sherlock Holmes, House of Cards, Prime Suspect, Cracker, GBH, Pride & Prejudice, Brideshead Revisited, The Dambustersi i Coronation Street su sve imale svoj mančesterski ćošak. Saslušajte priče o tome kako je Njujork došao u Mančester, zašto su važne stare novine i tajnu Gradske skupštine. 
Možete, takođe, prošetati niz slavni Pemberley Trail iz "Gordosti i predrasuda".

Pivske ture 
Idite do najpoznatijih i najstarijih tradicionalih pabova, nebitno da li u Mančesteru, Liverpulu, Česteru, Boltonu... Ovo je zemlja kremastog severnog engleskog lakog piva. Ukus je fenomenalan! Slušajte priče o ovim mestima i saznajte zašto se pabovi tako zovu. Postoji pab koji je bio fabrika kišobrana ali i neki koji je bio javni toalet. Šta je pravo pivo? Učestvujte u kvizu i osvojite lokalni specijalitet! 
Muzičke ture 
Rock and Rollercoaster ture postoje u gradovima i predgrađima Mančestera i Liverpula, u kojima se posećuju mesta povezana sa grupama i pesmama koje su ova dva grada stavila u sam vrh sveta. 
Ture uključuju imena kao što su Beatles, Gerry & The Pacemakers, The Hollies, 10CC, The BeeGees, The Buzzcocks, Joy Division/New Order, The Smiths & Morrissey, James, Simply Red, The Stone Roses, The Inspiral Carpets, Happy Mondays, Take That, M-People i Oasis. 
O čuvenoj mančesterskoj muzičkoj sceni snimljen je i film 24 Hour Party People gde možete videti kako se stvarala muzika najpopularnijih grupa od sedamdesetih do devedesetih godina prošlog veka i šta se sve dešavalo "iza scene". 

Avio karte do Mančestera možete naći na portalu Aerogaga po najpovoljnijim cenama.

Šta posetiti

1. U Manchesteru se nalaze dva širom sveta poznata fudbalska kluba, međusobni rivali - Manchester City i Manchester United. Svakako morate posetiti stadion Manchester Uniteda, Old Trafford, u sklopu kojeg se nalazi i muzej. 
2. Vrtovi Piccadilly su idealno mesto za uživanje na prelepoj zelenoj travi, posmatranje ljudi u prolazu te ouopšteno za doživeti gradsku svakodnevicu. Ovde je uvek živo, a vrtovi su savršeno mesto za piknik i ručak. 
3. Tražite boemsku atmosferu, posetite deo grada Northern Quarter poznat po nekonvencionalnim barovima i tradicionalnim pabovima te odlično noćnoj zabavi. 
4. Manchester Craft & Design Centar odlično je mjesto za uživanje u umjetnosti i kupovinu istodobno. Ovdje ćete pronaći unikatne suvenire i bezbroj mogućnosti za uslikati živopisne fotografije.

5. Muzej znanosti i industrije smjestio se na lokaciji najstarije željezničke postaje na svijetu te nudi brojne zanimljive priče o industrijskim počecima grada kao i nevjerojatnim znanstvenim dostignućima. Za vikend ovdje možete isprobati i vožnju parnim vlakom.

ONLINE REZERVACIJA AVIO KARTE

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Povoljne avio karte do Mančestera.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite online karticom.

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.