Avio karte Meksiko Siti

Meksiko Siti

Meksiko siti je zastrašujuće beskrajan a posetioci su uglavnom tu zbog jedne od najbojih kuhinja na svetu, fenomenalnih muzeja i kombinacije stare i moderne arhitekture.

Meksiko Siti je glavni grad Meksika sa populacijom od 20 miliona stanovnika. Treće je po veličini gradsko područje na svetu, Njegov položaj oduzima dah, jer izgleda kao da leži u podnožju dva veličanstvena, snegom pokrivena vulkana visine preko 5000m.

Čitava generacija novih kuvara je vratila na vrata meksičku kuhinju, što je dovelo do prave renesanse i inspirisalo otvaranje novih i restauraciju starih restorana.

Ukoliko volite fotografiju i umetnost imaćete priliku da posetite dve nove lokacije u Meksiko sitiju, The FotoMuseo Cuatro Caminos i nedavno renoviran Centro de la imagen.

Grad ima bezbroj zaostavština iz njene prošlosti starije od 650 godina, iako prekolumbijska umetnost i arhitektura postoje gotovo isključivo u izolovanim fragmentima

i muzejskim reprodukcijama, jer su konkvistadori izgradili jezgro svog novog grada na ruševinama stare astečke metropole Tenochtitlan.

Srce Meksiko sitija je Trg Constitucion , šire poznat kao Zokalo, što znači ”osnova”. Stanovnici grada dali su ovom trgu nadimak u XIX veku, kada planovi za veliki spomenik nezavisnosti nisu ostvareni, ostavljajući samo postolje. Zokalo je jedan od najvećih svetskih gradskih trgova.

Dominirajući istočnim krajem Alameda, Palata lepih umetnosti poznata je po svojim muralima Diego Rivera, Siqueirosa i drugih, kao i po mnogim izložbama i pozorišnim predstavama, uključujući i folklorni balet Meksika.

Ikona meksičke umetnosti Frida Kalo je rođena, živela i umrla u ”Plavoj kući” koja je sada Muzej Fride Khalo , šest blokova severno od Trga Hidalgo. Sagradio je njen otac Giljermo tri godine pre rođenja Fride, a kuća je prepuna uspomena i ličnih stvari koje evociraju uspemene na njenu dugu, često burnu vezu sa mužem Diego Rivera i levičarski intelektualni krug koji se ovde često zabavljao. Kuhinjski elementi, nakit, odeća, knjige i drugi predmeti iz svakodnevnog života umetnice, smenjuju se sa umetnošću, fotografijama i pismima.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.