Avio karte Moskva

Moskva

Da pogledate ponudu letova i cene avio karata za različite datume putovanja kliknite na link BEOGRAD MOSKVA ili na žuto dugme sa desne strane. 

cta pogledaj letove

Unesite željene datume putovanja i pogledajte kompletnu ponudu letova.

Za avio kartu preporučujemo Aeroflot avio kompaniju, cene avio karte su najniže i možete rezervisati povratni let za 234 eura.

Direktno do Moskve možete leteti i Air Serbia avio kompanijom. 

Možete poslati mail na info@aerogaga.com ili nas pozovite na:

0800 085085 - besplatan poziv iz Srbije
062 280 029 - za pozive iz inostranstva
069 280 0290 - Viber i Wapp pozivi i poruke

SAZNAJTE VIŠE O GRADU

Moskva je glavni grad Rusije, a prostire se na površini od čak 1081 kv. kilometra. Sama ta činjenica govori da vam 24 sata nikako neće biti dovoljno da obiđete ceo grad, ali s detaljnim planiranjem možete videti zaista dosta toga.

Okruzi Moskve su podeljeni na 125 rejona, a u gradu živi više od 10 miliona stanovnika. To je više nego u Londonu ili Parizu, tako da znate – jedan dan će biti zaista "knap". 

Što se smeštaja tiče, ima ga za svaku vrstu putnika. Sobu je moguće iznajmiti već od petnaestak do nekoliko hiljada evra dnevno, a na vama je da odaberete najbolju po vašim željama i mogućnostima. 

Šta videti? 

Ako idete u Moskvu i imate malo vremena, jednu atrakciju nikako ne smete zaobići. To je Kremlj, svojevrsni kulturni centar grada. Uključuje četiri palate Kremlja, Katedralni trg s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i poznati odbrambeni zid s kulama. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsednika Rusije. 

Zajedno s Crvenim trgom, 1990. godine, Moskovski Kremlj je upisan na Uneskovu listu mesta svetske baštine u Evropi kao mesto koje je neodvojivo povezano s najvažnijim istorijskim i političkim događajima u Rusiji od 13. veka nadalje. 

Crvenii Trg - jedan je od najpoznatijih gradskih trgova na planeti.

Odvaja Kremlj, nekadašnju carsku a današnju službenu rezidenciju ruskog predsednika od stare istorijske trgovačke četvrti Kitaj-gorod. Crveni trg je na listi Svetske baštine Uneska. 

Zanimljivo je da ime Crveni trg nije dobio ime po boji ploča kojim je popločan, niti ime asocira na komunizam. Trg je krasan, lep (красный), a naziv se prvo odnosio na Crkvu svetog Vasilija Blaženog (красная). 

Trg je tokom vekova služio kao glavna moskovska tržnica, a onda i za političke i verske svečanosti, krunisanja ruskih careva. Na tom mestu se i danas održavaju ceremonije i čuvene ruske vojne parade.

Na Crvenom trgu nalaze se čuvene građevine: Lenjinov mauzolej, obnovljena Crkva svetog Vasilija Blaženog sa jedanaest tornjeva, Kremlj sa prepoznatljivim katedralama; tu je i nekadašnja najveća trgovačka kuća u SSSR, Kazanjska katedrala, Državni istorijski muzej. Jedini spomenik na trgu je bronzani spomenik Kuzmi Minjinu i Dmitriju Požarskom koji su bili među oslobodiocima Moskve od Poljaka 1612. godine.

Šta piti? 

Najbolje je da zaboravite sve stereotipe i krenete u istraživanje Moskve kao da nikada niste čuli za nju. To je zaista velegrad i svet u malom. Ako vam je prva na pamet pala votka - varate se! Dobro, kad ste u Rusiji votku svakako treba da probate, ali znajte - nije nimalo nalik onoj na koju ste navikli kod kuće. Savršena je! Nemojte se ustručavati da naručite pivo, ili jedan od brojnih alkoholnih koktela koji su u Moskvi zaista popularni! Probajte nacionalno piće kvas, ali se nemojte uplašiti. 

Šta jesti? 

U Moskvi, baš kao i u svakom drugom višemilionskom gradu, imate izbor od hiljadu restorana. Ponuda je velika. Od azijske kuhinje pa do američke brze hrane. Ovde ćete pronaći sve. Ipak, ako idete u Moskvu, svakako isprobajte neke tradicionalne specijalitete koji uključuju kavijar, boršč, piragi, bljini i šći, a ako želite da probate rusku brzu hranu, najbolje mesto za to je "Ruski bistro". 

Najbolji pogled na grad 

Ako želite da vidite grad iz neobične perspektive tu je i TV toranj Ostankino koji nudi panoramski pogled koji seže u nedogled. Ovo je do 1976. godine bila najviša zgrada na svetu, a izgrađena je na 50. godišnjicu Oktobarske revolucije. Ovaj vidikovac je otvoren svakodnevno do 21 sat. 

Ne zaboravite da kupite tradicionalne šubare, babuške i pripazite da ne odudarate previše od ostatka stanovništva. Kao i da ne govorite protiv njihovog predsednika.

Do Moskve se najčešće putuje avionom. Avio kompanija koje prevozi svakog dana putnike direktno iz Beograda (BEG) do Moskve (MOW) je Air Serbia i Aeroflot.

Rezervišite avio kartu na linku Beograd Moskva

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.