Avio karte Pert

Beograd-Pert-Qatar-Airways

Da li ste nekada nekom obećali da ćete ga odvesti na kraj sveta ako zatreba? Ako jeste i ukoliko vas je taj neko ozbiljno shvatio, onda je jedna od opcija svakako i – Pert!

Najpovoljnija povratna avionska karta do Australije na relaciji Beograd Pert može se kupiti na linku Beograd Pert

Kako da započnete putovanje?

Za početak prošetajte središtem grada smeštenom na reci Swan, koja je dobila ime po jednoj aboridžinskoj legendi, koja kaže kako se jedne večeri zmija Waggyl uvukla u kopno i svojim snažnim krivudanjem napravila duboka korita i jarke u obliku labuda. Kasnije je pala kiša i napunila korita vodom, stvorivši tako reku Swan (swan= labud).

swan-reka

Prošetajte kroz grad!

Zaista je lepo doživeti reku noću krstareći brodom, gledajući na hiljade svetala koje obasjavaju visoke nebodere u centru grada. A nebodera zaista ima dosta. Samo se u glavnoj ulici, st. George Terrace, nalazi 2/3 od ukupno 1,3 miliona uredskih četvornih metara grada. Najviša zgrada je Central Park, ujedno šesta po visini u Australiji.

central-park-pert

Šoping u Pertu!

Ukoliko ste ludi za kupovanjem naići ćete na brojne robne kuće i trgovačke centre u srcu grada, a najpoznatije su The Hay street mall, Murray st.mall, i na kraju Kings street. Ukoliko vam nedostaje evropski duh i atmosfera, tada se uputite u London’s Court, malenu, šarmantnu ulicu prepunu trgovinama i kafićima u kojoj ćete se osjećati kao da ste u Londonu.

london-courth-pert

Prevoz kroz Pert

Pošto je Pert turistički grad, na svakom koraku možete da dobijete informacije o autobuskim linijama, vozovima i brodovima koji prevoze putnike. Saobraćaj je veoma razgranat, a ne treba zaboraviti da u Australiji ništa nije blizu, tako da izreka "prošetaću se do sledeće stanice" ovde ne važi.

Da koristite neko od ponuđenih sredstava transporta ohrabruju vas brojne masno štampane karte na kojima imate mapu i red vožnje za pojedinačni autobus, voz ili brod. One su besplatne i možete da ih gomilate i uzimate koliko hoćete.

prevoz-kroz-pert

Isplanirajte svoj put!

Na internetu postoji posebna stranica koja vam omogućuje da isplanirate svoj put do određenog mesta. Na linku Prevoz kroz Pert ćete naći brojeve autobusa, rute, vreme polaska, prolazno vreme a biće vam ponuđene i alternative. 

Naravno, na svim većim stanicama mape i vremena polaska su iscrtane na tablama kao i kod nas.

besplatan-prevoz-pert

Besplatan javni prevoz!

Pert je podeljen na zone i dok je pomenuto srce grada na svega 2 km predgrađa Perta, u koje se računa i luka Frimentl i brojne plaže su udaljene 1-2 sata vožnje.

Međutim, ono što me je oduševilo bez rezerve je postojanje javnog prevoza u centru grada, koji je potpuno BESPLATAN. Zamislite samo, uđete, sednete i možete da se vozite ceo dan bez prestanka!

Autobusi koji prevoze putnike i turiste kroz centar grada imaju i svoja imena: Plava, Žuta i Crvena mačka. Svi ovi autobusi su specijalno napravljeni, sa velikim staklenim prozorima, klimom, najsavremenijeg izgleda u sivo metalik boji, sa bočnom oznakom i crtežom graciozne divlje mačke. Ovi autobusi imaju kružne rute, dolaze svakih 5 minuta i prava su poslastica za turiste, jer obilaze najlepše građevine i atraktivne lokacije Perta.

zuta-macka-pert

Za sva dodatna pojašnjenja, kontaktirajte nas na 0800 085 085, poziv je besplatan, ili 062 280 029 ukoliko zovete iz inostranstva ili sa mobilnog telefona. Uvek nas možete pozvati preko Viber-a i WhatsApp-a na broj 069 280 0290.

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

   

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.