Avio karte Prag

Avio karte Prag

Prag – Zlatni grad

Glavni grad Republike Češke podignut je na obalama reke Vltave, sa dvorcem na stenovitom uzvišenju. Prag predstavlja veličanstven spoj prirode i arhitekture. Danas je on slika i prilika prestonice pre početka industrijske ere i jedna od retkih turističkih destinacija koje se mogu posetiti a koja je zadržala svoj izvorni oblik. Drveće i voćnjaci sa jedne strane spuštaju se tik do reke, a bezbroj kula, tornjeva i pozlaćenih kupola izdižu se u nebo. Upravo zato ga zovu i grad stotine tornjeva ili zlatni Prag. To je najbolje videti sa nekog od uzvišenja koja pružaju panoramski pogled na grad. Danas je ova prestonica poznata i po “Plešućoj zgradi” koja je dobila nadimak zbog svog neobičnog izgleda koji podseća na par koji pleše.

Prag je podeljen na nekoliko celina: Stari grad, Novi grad, Hradčani i Mala strana. Od 1992. stari deo Praga je na UNESCO-voj listi svetske baštine. To je grad kulture i umetnosti, pa je poznat još i kao majka svih gradova. Istorijsko jezgro grada može se istražiti peške, a kada se umorite na usluzi vam je odličan gradski prevoz. Iako su različite želje onih koji posećuju Prag, ovo je samo jedan od predlog onoga što treba videti u Pragu kao i onoga što dočarava duh ovog bajkovitog grada.

Par dana u Pragu je malo da bi se moglo obići sve ono što on pruža. Ali ako dolazite prvi put u Prag nikako ne treba propustiti priliku prošetati se do dvorca Hradčani koji se nalazi na vrhu Praga gde se prostire prelep pogled na ceo grad. Ovde ćete naći Katredralu svetog Vida izgradjenu u gotskom stilu. Prepuna je detalja i svoju najlepšu stranu pokazuje tek kada udjete unutra. Predlažemo da uplatite ulaznicu i udjete jer tu veličinu nikada nećete da zaboravite. Takodje unutar Hradčana možete posetiti i ostale objekte u kojima je boravio i žioveo kralj Karlo kao i njegovi podanici i ratnici.

Beograd Prag Letovi

Letite od Beograda do Praga sa Air Serbia avio kompanijom.

Avio kartu, za željeni datum putovanja možete rezervisati online na linku Beograd Prag

Uputstvo za online kupovinu avio karte možete pogledati OVDE.

Beograd Prag trajanje leta je 2 h i 10 min, a OVDE možete pogledati red letenja Beograd Prag.

Šta obići u Pragu?

Starogradski trg

Mesto gde se slivaju posetioci preko cele godine. Ovde ih zabavljaju ulični izvođači, osvežavaju se u baštama kafića i dive se okolnim građevinama različitih arhitektonskih stilova. 

Katedrala svetog Vita

Katedrala svetog Vita je gotska građevina koja je završena u novije vreme. Započeo ju je Karlo IV na temeljima drevne crkve koja se tu nalazila. Posmatranje kula bliznakinja koje streme nebu oduzima dah, mada se prednji deo katedrale, zbog skučenog prostora ne može sagledati u punom sjaju.

Karlov most

Karlov most danas predstavlja jedan od simbola Praga. Vekovima je bio jedini most u Pragu. Čine ga šesnaest masivnih lukova od peščara koji preko Vltave povezuju Stari grad i centar Male strane.

Astronomski časovnik

Astonomski sat datira iz XV veka, nalazi se u Starom gradu na Tornju i jedna je od najpopularnijih atrakcija u gradu. Svakog sata ljudi se okupljaju da gledaju "Povorku dvanaest apostola".

Zgrada koja pleše

Verovali ili ne, ovo je zaista naziv zgrade, ne zbog dešavanja u njoj već zbog njenog izgleda. "Kuću koja igra" ili "Fred i Džindžer", kako je još zovu, projektovali su hrvatsko-češki arhitekta Vlado Milunić i kanadsko-američki arhitekta Frankom Gerijem, a ime je dobila jer podseća na par koji pleše. 

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.