Avio karte Pula

Pula

Jedan od najatraktivnijih hrvatskih turističkih centara. Najveći je grad Istarske županije i nalazi se na jugozapadnom delu istarskog poluostrva.

U toku letnjih meseci od 12. juna avio kompanija Air Serbia uvodi direktan let koji možete rezervisati na linku Beograd Pula.

Let za Pulu imate svakog ponedeljka, četvrtka, petka i subote. Polazak ponedeljkom i petkom je u 13:40h, a ostalim danima u 12:45h.

Promotivna cena iznosi 109 eura.

let-beograd-pula

Početkom nove ere u Puli nastaju vredni spomenici kulture kao što su Arena, Zlatna Vrata i Augustov Hram.

Osim razgledavanja istorijskih spomenika, u Puli postoje i drugi bogati sadržaji, preporučujemo ronjenje, windsurfing i biciklizam.

Takođe je noćni život dobro organiziran.

Prošetaćemo vas malo kroz Pulu i pokazati vam šta sve ovaj grad nudi. 

Da krenem od plaža, verovatno većina vas zbog toga i kreće na putovanje. 

Plaža Valkane Pula ima plavu zastavu, koja je vredno međunarodno ekološko priznanje za čistoću i uređenje plaža. Jedan deo plaže je šljunkovit i pogodan je za porodice sa malom decom, a deo plaže je betoniran. Veliki broj restorana vam omogućava da provedete ceo dan ovde. 

plaza-valkane

Plaža Rt Kamenjak Premantura je zaštićeni park. Ovo je idealan odabir za one koje traže mir i ne vole velike gužve koje su česte na javnim plažama, posebno u sezoni. Ovo je vrlo popularna destinacija za ronioce. 

rt-kamenjak-plaza

Plaža Ambrela je šljunkovita, vrlo je lagan pristup moru, pa je idealna za porodice sa decom. U blizini se nalaze dva snack bara. 

plaza-ambrela

Popodnevnu šetnju će vam ulepšati brojni istorijski spomenici i druge prelepe destinacije. 

Amfiteatar u Puli - građevina kojom započinje i završava se svaki obilazak grada, puljska Arena, građevina u kojoj su se priređivale borbe gladijatora.

pula-arena

Slavoluk Sergijevaca je jedan od najočuvanijih i svakako najlepših antičkih spomenika ovog grada koji se nalazi u strogom centru. Puljani ga nazivaju "Zlatna vrata", jer se naslanjao uz gradska vrata. 

slavoluk-sergijevaca

Ispod Pule krije se tunel Zero Strasse sa izložbom i zatvorom. Cena karte je 15 kuna (1.99 eura)

zero-strasse

Vreme je za jednu finu večericu!

Desetak minuta vožnje od središta grada Pule nalazi se restoran „Alla Beccaccia“, poznat po fantastičnim specijalitetima od divljači.

Alla-Beccaccia

Kulturni život je raznolik. Prosto je nemoguće doći u Pulu i pogoditi dan u kojem se nešto ne događa – ako nema festivala, održavaju se barem koncerti ili izložbe.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.