Avio karte Sejšeli

beograd-sejseli-qatar-airways

Ako na Sejšele budete dolazili avionom, sletećete na najveće ostvro Mahe gde se i nalazi glavni grad Viktorija. Uglavnom je ovo početna destinacija svih turista i on je prava turistička atrakcija ovog ostrva koje morate posetiti. 

Na linku Beograd - Sejšeli pogledajte kompletnu ponudu letova za različite datume putovaja. Let možete pronaći i popunjavanjem maste sa leve strane - za Beograd unesite BEG, a za Sejšele SEZ.

Sejšeli su idealna lokacija za pravi odmor na moru. Sejšeli se nalaze u Indijskom okeanu, blizu Ekvatora, i sastoje se od više od 100 ostrva. Očaravajuća priroda, koralni grebeni, apsolutna tišina bez tračka buke, bez malarije, i opasnih životinja. Veliki broj plaža je totalno ocepljen od ljudi, skroz su puste, ali često i nepristupačne.

Zanimljivosti

Zbog ogromnog broja ostrva, Sejšeli imaju mnogo toga da pruže turistima i samim tim su i glavna turistička atrakcija. Tokom čitave godine temperatura je idealna za zabavu na vodi i u vodi. Ronjenje je jako popularno. Moguće je i iznajmljivanje čamaca i razgledanje ostrva u sopstvenoj režiji.

U Viktoriji živi oko 23 000 stanovnika, što čini oko trećinu ukupne populacije Sejšela, a glavni Simbol ovog minijaturnog grada je „L’horloge“ umanjena kopija Londonskog Big Bena. Ovaj simbol i dan danas podseća na britansko kolonijalno doba. Na području Viktorije preovladava umerena tropska klima. Zime su kišovite, a leta relativno suva. Prosečna godišnja temperatura ima veoma malu varijaciju između 25 i 29 stepeni celzijusa.

Znamenitosti

State houses su ustvari najstarije javne zgrade na Sejšelima koje su izgrađene 1910. godine, a pored njih ne propustite ni Botaničku baštu. Bašta se prostire na površini od 6 hektara. Poseduje veliki broj domaćih i uvezenih biljaka i drveća, uključujući i drvo slonove jabuke iz Malezije, venecuelansku ružu, i druge egzotične vrste. U ovoj botaničkoj bašti takođe možete videti i veliki broj kopnenih kornjača različitih vrsta.

Pridrodnjački muzej sadrži primerke izumrle flore i faune Sejšela. Krokodile, džinovske rakove i druge izumrle vrste možete detaljno izučiti u muzeju. Već pomenuta kopija Big Bena se nalazi na Trgu Slobode, mesto na kome se nalazi najviše zgrada iz perioda kolonijalizma. Najpoznatije zdanje je „ L’Horloge“, toranj koji je podignut 1903. godine kao simbol ekonomskog napretka ostrva.

Dauban Mauzolej je izgradjen na mirnom i tihom mestu i okružen je vegetacijom koja je pretežno sačinjena od kokosovog drveća. Mauzolej sačinjava skup od šest masivnih stubova koji su usklađeni na fasadi i na delu bočnih strana. Mauzolej predstavlja istorijski podsetnik i spomenik na porodicu Dauban koja je nekada posedovala ovo ostrvo.

Silhouette Marine National Park - ostrvo Silueta nalazi na visini od 740 m nadmorske visine, seča šuma na ovom području nekako je izbegnuta, pa je ovo ostrvo postalo nacionalni park 6. oktobra 1987. godine. Tu možete videti retke i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Ukoliko se odlučite da putujete na ovo divno ostrvo i iskoristite Qatar Airways promociju gde štedite 35%, a potreban vam je naš savet, asistencija ili preporuka možete da nas pozovete od ponedeljka do petka na jedan od dva broja 0800-085-085 ili 062-280029. Imamo poseban broj za Viber i WhatsApp pozive i poruke +381-69-2800290, a tokom vikenda i praznika (kada telefonska podrška ne radi) možete nam poslati mail na info@aerogaga.com

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.