Avio karte Seul

Seul

Seul, glavni i najveći grad Južne Koreje krasi brz tempo života, ali sa druge strane dom je nekim od najmirnijih hramova i palata, koje ćete ikada videti.

Na neobično lagan način ovaj grad spaja tradiciju i moderan stil života. Dok šetate ulicama između modernih poslovnih zgrada i tržnih centara odjednom će pred vama da nikne kraljevska palata stara više stotina godina, prelepi park ili botanička bašta.

Znamenitosti

Seul ima ukupno pet očaravajućih palata koje mogu da se posete kupovinom objedinjene ulaznice čija cena je svega 10 dolara, i više od 100 različitih muzeja. Ulaz u većinu nacionalnih muzeja je besplatan, a bogatstvo eksponenata pruža neverovatan doživljaj i uvid u korejsku kulturu i tradiciju.

Palata Gyeongbokgung je najveličanstvenija palata Seula. Japanci su je spalili do temelja u kasnim 1600-im godinama i ponovo u ranim 1900-im, ali je ipak u velikoj meri vraćena njena nekadašnja lepota.

Palate Seula

Palata Changdeokgung je tara 600 godina, nalazi se na listi UNESCO-ve svetske baštine i predstavlja drugu po izgledu i značaju palatu, koju je izgradila Čoson dinastija. Takođe je videla velike obnove kao i palata Kenbokun i danas ima blistav i elegantan izgled, kao kada je prvi put sagrađena.

Palata Deoksugung je drugačija od ostalih glavnih palata u Seulu, predstavlja ništa manje nego spoj istočnog i zapadnog stila. Jedna je od pet velikih palata, koje je izgradila Čoson dinastija. Nalazi se u centru Seula, preko puta gradske većnice i potiče iz sredine XV veka.

Šta posetiti u Seulu?

Omiljeno mesto većine stranaca je svakako Hongdae, četvrt okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada, a svaka njegova ulica odiše energijom, umetničkim duhom i zabavom. Žurka traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Klubova ima na pretek i u drugim delovima grada, a u večini se pušta hip hop ili elektronska muzika.

U zavisnosti od dela grada za koji se odlučite, menjaće se dress code i cena ulaznica, pa bi bilo najbolje dobro se raspitati pre nego što se odlučite za klub u koji ćete izaći. Zbog svega navedenog, Seul se često svrstava u top 5 svetksih gradova po pitanju najboljih noćnih provoda.

Ulice Seula za vreme festivala

Ulice Seula noću su nešto zaista posebno. Za Budin rođendan, milioni ljudi slave na ulicama, držeći svetiljke i igrajući u njihovoj tradicionalnoj odeći, dok za vreme festivala žetve Čhusok, Seul postaje pust, jer se stanovnici vraćaju u rodna mesta, da sa svojim porodicama proslave ovaj praznik. Posetite Seul i njegove palate, užurbane ulice i tržnice i probajte aromatičnu koreansku kuhinju.

Grad Seul ima populaciju od oko 10,4 miliona stanovnika, a valuta koja se koristi u Seulu je Južnokorejski Von.

Cena porcije, po osobi u prosečnom restoranu iznosi oko 5,37 evra, dok je cena alkoholnih pića u barovima oko 2,3 evra a bočica vode je 64 centi.

Karta u jednom pravcu u lokalnom gradskom prevozu je 96 centi, start taksija je 2,30 evra, a cena predjenog kilometra 94 centi. Litar bezolovnog benzina je 1,18 evra.

Ukoliko poželite da otputujete do Južne Koreje i Seula, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.