Avio karte Sevilja

Avio karte Sevilja

Za Sevilju se kaže da je grad sunca, vina, flamenka, strasti i koride. Sunčano i toplo vreme karakteristično je za sva 4 godišnja doba.

U staroj jevrejskoj četvrti Bario de Santa Kruz nalaze se najpopularniji flamenko barovi, a tu je i čuveni dvorac Real Alkazar, katedrala Giralda, Kaza de Pilatos i Zlatna kula. Kada ste u Sevilji ne propustite da pogledate borbu bikovima u čuvenoj areni "Maestranca" koja može da primi čak 14.000 posetilaca.

Jedna od najpoznatijih znamenitosti jeste park Marije Luize, a najspektakularniji deo parka jeste Plaza de Espana, trg koji oduzima dah.

Sevilja je jako popularna i zbog raznolike ponude hrane, takozvani tapasi, kao i sherry vino (čija je proizvodnja u obližnjem Jerezu) jesu glavni specijalitet.
Tapasi se prave od svih vrsta hrane, a naročito su interesantni oni od zečeva, puževa ili hobotnice. Ranije su oni služeni besplatno u barovima uz piće, a sada se plaćaju i cena je od 1.5€ do 3€.

Javni prevoz

Što se tiče prevoza, u Sevilji možete koristiti gradske autobuse, metro, tramvaj i železnicu.
Metro se najviše koristi za dolazak do stanice San Sebastian (Prado) i železničke stanice San Bernardo, koji se uglavnom koristi za prigradske vozove. Ukoliko koristite metro obavezno kupite karticu "BonoMetro" koja košta 1€ ali na osnovu nje ostvarujete značajne popuste.

Gradski autobusi jesu najpopularnija vrsta prevoza, zbog veličine grada izmedju odredišta se uglavnom stiže jako brzo. Autobus je jeftiniji od metroa, a za plaćanje kartice mozete koristiti gotovinu.

Tramvaj (www.tussam.es), ima samo jednu liniju, i on povezuje trg Plaza Nueva sa železničkom stanicom San Bernardo. Putem staje i kod autobuskog terminala San Sebastian (Prado). Cene su iste kao i za autobuske karte. Usluga prevoza tramvajem u Sevilji poznata je pod nazivom "Metro Centro", pa je nemojte pomešati sa podzemnom železnicom.

Ukoliko avionom idete do Sevilje za transfer sa aerodroma do centra grada možete da koristite autobuski prevoz cena je oko 2,5€. Linija je od aerodroma do trga Puerta de Jerez. Polasci su na svakih pola sata.
Za taxi prevoz sa aerodroma do centra grada, cena je oko 22€.

Online kupovina avio karte

Avio kartu za planirano putovanje rezervišite na linku Beograd Sevilja
Prikazane cene avio karata su sa svim uračunatim taksama i prtljagom.

Ukoliko plaćanje avionske karte želite da obavite iz Srbije kliknite ovde
Ako želite da platite iz inostranstva kliknite na link Plaćanje Visa ili Master karticom
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju da bi ste mogli online da platite kreditnom karticom.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.