Avio karte Singapur

singapur-qatar-airways

Za egzotičnu destinaciju i najbolji ukus kulture Dalekog istoka, iskoristite promociju na našem portalu i posetite ostrvsku grad-državu Republiku Singapur.

Singapur, koja je svoju nezavisnost stekla tek 1959. godine, danas je ostrvska grad – država koja se enormnom brzinom širi kako u kulturnom, tako i u ekonomskom i turističkom smislu. Singapur se sasvim zasluženo nalazi na listi najskupljih gradova na svetu. Singapur posetiocima nudi neverovatan niz atrakcija, od tropskih šuma od kojih zastaje dah do drevnih hramova i jedinstvenih ulica, koje su pune ljudi različitih nacionalnosti i kultura. Singapur, najmanja zemlja jugoistočne Azije, jedna je od njenih kosmopolitskih i najraznovrsnijih destinacija.

U toku cele godine možete pronaći jako povoljne letove na liniji Beograd - Singapur

Zanimljivosti

Zanimljivo je da znate da se Singapur sastoji od 63 ostrva, a najveća su Jurong ostrvo, Pulau Tekong i Sentosa, uključujući i glavno ostrvo Singapur. Singapur u predvodu znači „lavlji grad“, grad koji spada među najmodernije i najluksuznije u svetu. Stari hramovi, svedoci nekadašnjih civilizacija koje su u vidu njihj ostavile svoj doprinos, nasuprot gigantskih arhitektonskih zdanja, navešće vas da se divite umeću kombinacije ove dve suprotnosti. Život u Singapuru je vrlo haotičan, ubrzan i retko ko ima vremena da zastane i da se divi lepoti koja ga okružuje.

Šta posetiti u Singapuru?

Sa turističkog aspekta Singapur ima mnogo toga da ponudi svojim poseticima. Glamurozni noćni život, fascinantne skulpture i brojne turističke atrakcije, ostaviće na vas snažan utisak. Singapur je centar za umetnost, sa svojim čuvenim mestom Esplanade, izgrađenim u naporu da se zemlja transformiše u kulturni centar. Esplanade poseduje pozorište, koncertnu dvoranu i veliku biblioteku.

Kako biste upoznali istoriju Singapura, posetite neke zanimljive muzeje, spomenike i hramove. Kupovina u Singapuru prevazilazi sva očekivanja. Ovde ćete naći sva poznata modna imena poput Louis Vuitton i Gucci, kao i najveće knjižare, prodavnice čaja, biljne prodavnice i još mnogo drugih. Grad je zaista Meka za kupovinu.

Na poznatom trgu Padan, pronaći ćete velelepna zdanja koja ukazuju na to da je Singapur bio engleska kolonija. Nasuprot njima tu su poznate kineske četvrti, sa kako stambenim objekima, tako i brojnim restoranima, kafićima i radnjama u kojima možete naći sve. Na vašoj listi znamenitosti koje bi trebali posetiti nalazi se svakako hindu hram Šri Marijaman, koji će vas ostaviti bez komentara.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.