Avio karte Stokholm

Avio karte Stokholm

Stokholm - Kraljevski grad

Stokholm, glavni grad Švedske, važi za savršen kraljevski grad koji se prostire na 14 ostrva. Stanovnici Stokholma vode dobre i kvalitetne živote i vole svoj bogati grad uprkos kišama i tmurnom vremenu.

Gde se nalazi Stokholm?

Stokholm važi za kraljicu Severa čije obale miluje Baltičko more. Nalazi se u istočnom delu Švedske, i u oblasti Skandinavije je drugi po veličini grad (prvi je Kopenhagen). Preko 20% Šveđana živi u Stokholmu, kosmopolitskom gradu koji broji 2 miliona stanovnika.

Pored slanog mora, Stokholm okružuje i veliko jezero Melaren.

Na najsevernijem ostrvu Arholma sačuvano je najstarije selo na čitavom stokholmskom arhipelagu, a do njega se dolazi starim seoskim putem pored kojeg se uzdižu zgrade od kojih su neke stare i 400 godina. Stokholmski arhipelag inače broji oko 30.000 ostrva. Postoje specijalne ture zahvaljujući kojima možete posetiti arhipelag.

Klima u Stokholmu

Stokholm uglavnom ljudi zamišljaju kao ledeni grad, ali u realnosti nije baš tako. Grad zapravo poseduje umerenokontinentalnu klimu. Leta su topla i prijatna, temperatura se kreće oko 20°C, dok su zime hladne sa prosečnom temperaturom -5°C. Od 365 dana, 164 dana pada kiša.

U drugoj polovini juna dan traje skoro bez prestanka. Fantastičan je doživljaj kada posmatrate zalazak Sunca oko 22-23h, a svitanje počinje već oko 3 posle ponoći. U decembru dan traje 6 sati.

Inače, Celzijusova temperaturna skala je švedskog porekla.

Šveđani su naviknuti na hladnoću tako da nemojte pratiti njihov lagani način odevanja, naročito ako ste u Stokholmu tokom jeseni ili zime.

Putovanje avionom u Stokholm

Red letenja Beograd Stokholm direktno, avio kompanije Air Serbia možete pogledati OVDE. Na linku Beograd Stokholm možete rezervisati kartu .

Red letenja Niš Stokholm, Ryanair avio kompanijom možete pogledati OVDE. Na linku Niš Stokholm možete rezervisati kartu .

Stokholm ima tri aerodroma – Arlanda koji je udaljen od centra Stokholma 37 km, Broma koji je udaljen severozapadno 75 km i Skavsta koji je udaljen 100 km.

Instrukcije za kupovinu avionske karte možete pročitati OVDE.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.