Avio karte Toronto

Toronto

AVIOKARTE do Toronta možete rezervisati po ceni od 571€

Promocija je dostupna za kupovinu do 27. avgusta, a let obavlja Jet Airways. 

Ponudu pogledajte OVDE

POSEBNA POGODNOST: 

Toronto je najveći grad u Kanadi. Nalazi se na severozapadnoj obali jezera Ontario, a svojom ponudom se uvek nadje u listama gradova koje morate posetiti.

Ovaj kosmopolitski i višenacionalni grad nudi urbani noćni život Menhetna, ali sa mnogo više prostora za normalno funkcionisanje i naravno, sa mnogo pristojnijim cenama.

Toronto je prepun muzeja. Kraljevski muzej Ontarija (ROM) predstavlja najveći kanadski prirodoslovni muzej svetske kulture. Ovaj muzej je peti najveći muzej u Severnoj Americi, koji sadrži preko 6 miliona eksponata u 40 galerija. Poznat je po zbirkama dinosaurusa, bliskoistočne i afričke, istočnoazijske umetnosti, evropske i kanadske istorije.

S obzirom da približno pola stanovništva Toronta nije rodom iz Kanade, apsolutno je moguće da udovoljite svom nepcu i probate kuhinju svakog naroda bez potrebe da napustite grad. Posetite kinesku, indijsku ili italijansku četvrt i zadovoljite svoja čula ukusa.

Avenija Danfort, ili grčka četvrt, čuvena je po svojim restoranima i svetski je rekorder u broju restorana po kilometru kvadratnom.

Zooloski vrt toronto

Zoo vrt u Torontu spada među najveće vrtove na svetu, sa svojih 287 hektara zemlje i smeštenih 5000 životinja, odnosno 500 vrsta. Zoo vrt koji skreće ljudima pažnju na ugroženost životinjskih vrsta. Imaju 4 hektara tundre i neverovatna 2 hektara prostora za polarne medvede.

Veliki broj turista privlači i vila muzej Casa Loma koju često zovu najpoznatijim dvorcem u Kanadi. Nekadašnja luksuzna rezidencija imućnog bankara i industrijalca Henrija Pelata danas je pretvorena u muzej. Turistički su interesantna i Toronto Islands, Fort York i Hockey Hall of Fame.

Iako su Nijagarini vodopadi udaljeni nekih 90 minuta vožnje od Toronta, ova destinacija je svakako vredna svakog pređenog kilometra. Nijagarini vodopadi se sastoje iz tri odvojena vodopada i, iako nisu mnogo visoki, oni su prilično široki. Sa preko 168.000 kubnih metara vode u minutu, ovi vodopadi su jedni od najmoćnijih i najpoznatijih u svetu. Interesantno je da voda u Nijagarinim vodopadima nikad ne prestaje da teče, čak ni zimi, na izuzetno niskim temperaturama. Ukoliko vam ovaj veličanstveni prizor nije dovoljan udovoljite sebi i preletite vodopad helikopterom.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.