Avio karte Adelaid

Adelaide

Adelaide, još poznatiji kao glavni grad vina i festivala Australije, odlično je mesto da iskusite kulturu i praktičnost umereno velikog grada bez mnogih frustracija koja možete da imate u ostalim većim gradovima Australije kao što su Sidnej i Melburn.

U toku cele godine možete pronaći jako povoljne letove aviokompanije Qatar Airways na liniji Beograd - Adelaid. Cena povratne karte sa svim taksama i prljagom iznosi 1098€ sa jednim presedanjem u Dohi.

Grad je podeljen na dva velika dela, Adelaid i Severni Adelaid, koje razdvaja reka Torens i dom je za oko 1,2 miliona stanovnika. Podeljen na dva velika dela, Adelaid i Severni Adelaid, koje razdvaja reka Torens. Širok spektar pejzaža okružuju grad, uključujući i zelene površine, planinska uzvišenja i plaže. Klima je izrazito suha s dugim vrelim ljetima i vrlo blagom zimom gotovo bez temperatura ispod nule.

Adelaid je okružen parkovima, istorijskim zgradama, širokim ulicama, raznolikim uličnim kafićima, restoranima i prodavnicama. Pešačenje je popularan način da uživate u gradu sa nekoliko kratkih šetnji koje vam omogućavaju da uživate u velikom delu grada.

Bez obzira na veliki broj stanovnika Adelaida je poznat i kao “20 minutni grad”, jer se smatra da sa bilo koje tacke u gradu do druge možete stići za samo 20 minuta. Takodje aerodrom se nalazi samo na sedam kilometara od grada, a Adelaide Hills i glavne plaže su udaljeni manje od pola sata vožnje kolima.

Znamenitosti grada

Predivan dan u zelenilu i opuštanju možete provesti u Botaničkoj bašti Adelaida, Gradskom ZOO-u, Adelaide Hills i Barossa Valley. Bogat program muzeja možete pronaći na dve lokacije, South Australian Museum i Migration Museum.

Dogadjaji

Adelaide Festival
Clipsal 500 Adelaide V8 race
WOMADelaide
Adelaide Fringe Festival
Adelaide International Guitar Festival

Javni prevoz

Adelaid ima širok sistem javnog prevoza sačinjen od autobusa, vozova i tramvaja. Putnici mogu kupiti karte za jednu vožnju, dnevne karte ili metro karte.
Postoje i besplatni autobusi u centru grada, šatl autobusi između aerodroma i različitih lokacija (uključujući centar grada), Glenelg tramvaj, kao i drugi autobusi i vozovi koji vas mogu odvesti do periferije grada.
Adelaide Metro nudi i besplatne autobuse. Postoje četiri linije, 98A, 98C, 99A & 99C koji voze na svakih 30 minuta radnim danima ili vikendom.

Zanimljivosti

  • Adelaid je osnovan kao kolonija za slobodne žitelje i jedini je glavni grad koji je bio naseljen slobodnim doseljenicima od svog osnivanja.
  • On je dom najvećeg broja prikaza aboridžinske kulture i artefakta. Oni su izloženi u muzeju Južne Australije, kao i na Tandaniji – nacionalnim institutom za aboridžinsku kulturu.
  • Adelaid je poznat po tome što je veoma pristupačan grad. Ovaj grad je poznat kao 20 minutni grad jer je poznato da može da se stigne do bilo koje tačke u gradu za 20 minuta.
  • Ovaj grad je prvi u Australiji koji je ukinuo seksualnu i rasnu diskriminaciju, smrtnu kaznu, prvi je priznao imovinska prava aboridžina, i prvi je koji je dao ženama pravo na glas.
  • Egzotična botanička bašta u Adelaidu ima najveće i najstarije staklence na južnoj hemisferi. Ovi staklenici su poznata atrakcija za turiste.

Ukoliko poželite da otputujete do Adelaida - Australija, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.