Avio karte Delhi

Safdarjung

Čudnovati duh Indije, koji baca čini kojima malo ko može odoleti možete na najbolji način upoznati u Delhiju.

Brzina života na punim bazarima, omamljujuća muzika, jarka mešavina dima, začina i prašine najkraće opisuje prvu sliku koju ćete videti u Delhiju.

Indija se prostire od ledenih brda Himalaja, preko tropskog zelenila Kerale i obala svetog Ganga, pa sve do peska pustinje Tar. Upravo zato je ova zemlja sedma po veličini, druga iza Kine po populaciji - sa svojih 1,1 milijardom stanovnika.

Ulice Delhi

Hodajući ulicama Delhija, ići ćete rame uz rame sa predstavnicima različitih religija, rasa, kasta, jezika, filozofija i opredeljenja.
Indijske granice obuhvataju neuporedive raznolikosti, pa tako zemlja u kojoj je Buda živeo i propovedao i čiji su religijski festivali stari koliko i reke koje protiču kroz nju, sada je drugi najveći proizvođač softvera na svetu.

Indija postaje i ostaje nepremašivo primamljiva destinacija zbog njenog čudnovatog duha, neverovatnih paradoksa i pomešanih osećanja koje budi. Raskoš boja, prometni mali dućani i arhitektura iz vremena dinastije Mogul u starom Delhiju čine upadljiv kontrast prema sjaju modernog Novog Delhija, čije široke aleje i vrtovi britanskog arhitekte Lutensa pružaju gradu novu perspektivu.

Pored hotela, restorana i klubova na svetskom nivou, ovde možete da posetite i najstariju džamiju u Indiji, kao i živopisne prometne pijace na kojima mogu da se kupe ručno rađeni predmeti iz svih delova Indije.

Delhi je grad u kome živi 13 miliona stanovnika i zauzima teritoriju tri puta veću od Mumbaija, drugog grada po veličini. U Delhiju se odmah vidi uticaj Evropljana, odnosno Britanaca, koji su imali značajnu ulogu u stvaranju infrastrukture, ali i velelepnih objekata.

Kapija Indije

Kapija Indije, koja sa svoja 42 metara visine može da se poredi sa Trijumfalnom kapijom. Napravljena je u čast vojnika poginulih tokom Prvog svetskog rata, te se smatra najvećim memorijalnim spomenikom posvećenim žrtvama rata. Na zidinama su ispisana imena poginulih vojnika.

Mnogo je mesta koje vredi posetiti u Delhiju: opservatorija Džantar Mantar, zgrada parlamenta, Nacionalni muzej, Crvena tvrđava, hram Birla Mandir, najveća džamija u Indiji Džama Masdžid, Gutab minaret najviši na svetu.

Jedno od nezaobilaznih mesta naravno je Gandi Smriti, mesto gde je izvršen atentat na oca nacije Mahatmu Gandija. Na zidovima rezidencije u kojoj je živeo postavljeni su njegovi najvažniji govori i rečenice koje su postale temelj indijske demokratije.

Iako je teško odrediti koji je spomenik u Delhiju najimpozantniji, Humajanov grob definitivno je jedan od najposećenijih. U njemu je moguće popeti se veoma uskim i visokim stepenicama do samog vrha grobnice sa koga se prostire pogled na čitav kompleks. Impresivna građevina napravljena je sredinom 16. veka za posmrtne ostatke imperatora Humajana.

Ukoliko poželite da posetite biser Indije - Delhi, kontaktirajte nas na:

+381 62 280 0292 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
Viber ili WhatsApp broj je +381 69 280 0290
Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Kompletne instrukcije za uplatu pogledajte na Kako da kupim

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.