Avio karte Venecija

Avio karte Venecija

Posetite grad koji je ima jedinstven šarm i lepotu i koji pored Pariza nosi titulu najromatičnijeg grada.

Ako u Veneciju stignete vozom na stanici Santa Lucia, čim izadjete iz zgrade videćete najveći i najpoznatiji kanal Grande. Vi odmah možete da se ukrcate u neki od vodenih taksija ili brodova, i bolje se upoznate sa gradom.

Od ukupno 118 mostova, najpoznatiji je Ponte di Rialto. U njegovom okruženju i na samom mostu uglavnom je velika gužva zbog tržnice koja je izgrađena u blizini i koja je u doba karnevala prepuna maski i kostima. Ovde se nalazi i veliki broj gondolijera koji mame turiste nudeći im razgledanje grada uz plovidbu kanalom. Uz kanal Grande videćete na desetine palata, od kojih su najpoznatije Casa d'Oro, Casa Rezzonico i Palazzo Grassi.

Kada gužva postane prevelika budite sigurni da ste došli do Duždeve palate. Tu je i crkva Svetog Marka, dominantna građevina na istoimenom trgu, koja spada medju najzanimljivije crkve na svetu.

Svakako pored svih obilazaka i vožnje gondolom kada odete u Veneciju, obavezno popijte espreso, stojeći za šankom, cena je upola jeftinija ako ne zauzimate mesto za sedenje. Za mnoge Italijane, ovo predstavlja doručak.
Takođe, naša preporuka je kafić Florijan ili Kvadri na Trgu Svetog Marka. Ova ekskluzivna mesta imaju sopstvene gudačke orkestre, čija muzika će vas opustiti kada se suočite sa pozamašnim računom :).
Provozajte se vaporetom (vodenim autobusom) celom dužinom Kanala Grande.

Online rezervacija karata i hotela

Ukoliko idete avionom do Venecije, sigurno ćete doći do aerodroma Marco Polo ili Treviso koji se nalaze u kopnenom delu koji se naziva Mestre. Do Venecije možete doći tako što ćete koristiti kako vodene tako i kopnene autobuse a možete i vozom.
Najjeftinije je koristiti kopnene autobuse, stanica se nalazi na trgu Piazzale Roma, blizu železničke stanice Santa Lucia. Cena karte kreće se od 1,3€ ako kupujete kartu van autobusa ili 2,5€ ako kupujet eu autobusu.
Postoji i autobusi koji voze od aerodroma Marco Polo i cena karte koja važi 75 min je 6€.

Za prevoz vodenim autobusima cena karte kreće se od 7€

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Venecije

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite online karticom.

Na linku Hoteli u Veneciji rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.