Avio karte Zanzibar

Avio karte Zanzibar

Smešteno uz istočnu obalu Afrike, ostrvo Zanzibar je sastavni deo Tanzanije koje se nalazi u blizini poznatijih komšija Mauricijusa i Sejšela. Za samo 489€ letite do ove destinacije u Africi aviokompanijom Qatar Airways a kompletnu ponudu za željene datume putovanja možete pogledati na link Beograd - Zanzibar.

Duge bele peščane plaže koje zapljuskuje tirkizni Indijski okean čine Zanzibar tropskim ostrvom sa najlepšim zalaskom sunca na svetu a prosečna temperatura u januaru iznosi 28 stepeni. Glavni grad ostrva je Zanzibar siti, nekada poznat kao Stoun Taun. Grad predstavlja mešavinu indijske, arapske, mavarske na kraju engleske kulture.

Zanimljivosti

Ovo mesto je još poznato kao rodno Fredija Merkjurija, poznatog muzičara i frontmena grupe Queen. Na mestu gde je rođen na samoj obali Indijskog okeana sada se nalazi kafić „Fredijeva kuća“ sa kog se pruža nezaboravan pogled.

Znamenitosti

Najznačajnija građevina u gradu je „Palata čuda“, nekada sultanova palata koja je danas Muzej Zanzibara. Zanzibar siti je izuzetno značajan u kulturološkom i istorijskom smislu, te je ceo grad zaštićen i uvršćen na Uneskovu listu Svetske baštine.

Imaćete osećaj kao da ste vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima- muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine. Uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

U slučaju da su vam potrebne instrukcije prilikom rezervacije i kupovine avio karata za Zanzibar ili bilo koja informacija vezana za letove Qatar Airways, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Pratite sve naše aktuelne ponude i promocije preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.