Avio karte Berlina

Berlin

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke. Ovaj grad, koji ima mnogo toga da ponudi i najzahtevnijim posetiocima, smešten je na rekama Špre i Hafel, na severoistoku Nemačke.

Može da Vam ponudi širok izbor hrane i pića po zaista sjajnim cenama. Takodje, nudi vam brojne istorijske znamenitosti, muzeje, stara zdanja, koja čine još bogatjiim duh istorije ovog evropskog grada.

Ostrvo muzeja je naziv severnog dela ostrva Šprenšel na reci Špre u središtu Berlina. Ime je dobio po nekoliko svetski poznatih muzeja koji danas zauzimaju ceo severni deo ostrva, a koje je nekada bilo naučno i umetničko središte pruskog kralja Fridriha Vilhema IV. od 1841. god.
Ostrvo Muzeja je izgrađeno za vreme vladavine nekoliko pruskih vladara i u njima je smeštena njihova umetnička i arheološka kolekcija. Nakon 1918. god. pretvoreni su u javnu Fondaciju pruske kulturne baštine, koja je u istom obliku opstala do danas.

Brandenburška kapija je simbol grada Berlina. Smeštena je na Pariškom trgu i jedina je preostala od nekoliko kapija izgrađenih kao ulaz u Berlin. Severno od nje nalazi se Rajhstag, a južno Memorijalni centar Evrope posvećen Jevrejima nastradalim u Drugom svetskom ratu. Na njoj se nalazi skulptura bogova mira u kočiji sa četiri konja. Kapija je visoka 26m, široka je 65,5m i duga 11m.

U galeriji Istočne strane je predstavljeno je više od 100 slika internacionalnih slikara. Berlinski zid je bio dugačka barijera, izgrađena 1961. godine, koja je razdvajala Zapadni od Istočnog Berlina, a namena mu je bila da prelaz između njih učini restriktivnijim.

Rajhstag je još jedna istorijska gradjevina koju morate posetiti i koja je još jedan zaštitni znak ovog grada. Izgrađena je u 19. veku kao sedište nemačkog parlamenta. Ima neverovatnu staklenu kupolu, pod kojom možete videti političare na svom radnom mestu. I pogled sa vrha oduzima dah.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.