Kako popuniti obrazac za ESTA odobrenje

Kako popuniti obrazac za ESTA odobrenje

U nastavku pogledajte kako popuniti ESTA obrazac u šest koraka:

KORAK 1

Da biste pristupili popunjavanju ESTA obrasca, kliknite ovde.

Na ovom koraku popunjavaju se opšti podaci o putniku (APPLICANT/PASSPORT INFORMATION): ime, prezime i pol. Ukoliko imate alijas, to takođe morate navesti u ovom koraku jer sistem to traži. U nastavku takođe navodite i sledeće: datum rođenja, grad i zemlju rođenja, broj pasoša, državljanstvo, a imate mogućnost da navedete i još jedan dokument koji je izdat od strane države čiji pasoš / državljanstvo imate (NATIONAL IDENTIFICATION NUMBER) - to na primer može biti lična karta. U slučaju da imate samo pasoš, a ne i ličnu kartu, u ovo polje unosite UNKNOWN.

Nakon toga, nastavljate sa unosom podataka iz pasoša: kada je izdat, koji je datum isteka pasoša, i da li posedujete (ili ste ikada posedovali) pasoš neke druge zemlje. Ukoliko jeste, popunite i ovde sledeće podatke: Koja zemlja ga je izdala, koji je tip i broj dokumenta, kao i koji je datum isteka. 

KORAK 2

Ovde unosite podatke o Drugom državljanstvu/Nacionalnosti (OTHER CITIZENSHIP/NATIONALITY) (ukoliko je imate u padajućem meniju izaberite Da/Ne). Ukoliko izaberete Da, popunjavate sledeće podatke: koja je zemlja koja je izdala drugo državljanstvo, na osnovu čega ste nosioci drugog državljanstva, Da li ste ikada bili građani neke druge zemlje, kao i da li ste član CBP programa

U nastavku popunjavate podatke o svojim roditeljima - prezimena i imena (odeljak PARENTS).

Ispod odeljka o podacima o roditeljima, nastavljate sa popunjavanjem podataka o sebi (YOUR CONTACT INFORMATION): adresa, broj stana, grad, država u kojoj živite, tip telefona koji ostavljate kao kontakt telefon, pozivni broj za vašu zemlju + broj telefona, zatim unesite svoju e-mail adresu i potvrdite je u polju ispod.

Zatim, nastavljate sa popunjavanjem podataka o svom radnom mestu (EMPLOYMENT INFORMATION): Da li ste trenutno zaposleni (u padajućem meniju birate Da/Ne). Ukoliko jeste, nastavljate sa unosom podataka: naziv vašeg radnog mesta, ime kompanije, adrese firme (obavezno je uneti samo jednu, ne morate obe), grad, region i država u kome se nalazi kompanija, pozivni broj za vašu zemlju + broj telefona vaše kompanije.

KORAK 3

Nakon unosa ovih podataka, krećete sa popunjavanjem polja o vašem putovanju: (ENTER TRAVEL INFORMATION) - prvo odgovarate na pitanje da li u USA putujete kao tranzitnu zemlju (u padajućem meniju izaberite Da/Ne).

U slučaju da izaberete Ne, popunjavate podatke o mestu gde ćete biti smešteni tokom vašeg boravka u SAD: ime objekta (hotela, hostela, stana), adresu, grad, državu i telefonski broj koji je vezan za objekat u kome ćete boraviti.

U nastavku unosite adresu na kojoj ćete odsesti tokom svog boravka u Americi (postoji mogućnost da čekirate opciju da je adresa koju unosite ovde ista i ona koju ste naveli u prethodnom odeljku U.S. Point of Contact Information). Kada popunite i ovaj odeljak, nastavljate dalje.

Poslednja stavka koju popunjavate u okviru koraka 3 je Kontakt za hitne slučajeve (Emergency contact information in or out of the USA). Unosite ime, prezime, e-mail i telefonski broj te osobe. Nakon toga, nastavljate dalje klikom na plavo dugme Next.

KORAK 4

U okviru ovog koraka, treba da popunite podatke o vašoj kvalifikovanosti da boravite u Americi (ELIGIBILITY QUESTIONS): 1) Da li imate neki fizički ili mentalni poremećaj, da li ste korisnik ili zavisnik od droge, da li trenutno imate neke prenosive bolesti navedene u nastavku; 2) Da li ste ikada bili uhapšeni ili osuđivani za zločin koji je izazvao veliku opasnost po drugu osobu ili državni organ; 3) Da li ste ikada prekršili bilo kakav zakon u vezi sa posedovanjem, korišćenjem ili distribucijom opojnih sredstava; 4) Da li ste ikada bili deo bilo kakvih terorističkih aktivnosti, špijunaže, sabotaže i genocida; 5) Da li ste ikada lažno predstavili sebe ili pomogli drugom da lažno predstavi sebe kako bi mu pomogli da uđe u SAD; 6) Da li trenutno tražite posao u SAD ili ste već bili zaposleni u SAD, a bez odobrenja vlade SAD; 7) Da li ste ikada bili odbijeni za dobijanje američke vize sa sadašnjim ili nekim od prethodnih pasoša, ili vam je ikada bila odbijena aplikacija za ulazak u SAD; 8) Da li ste ikada u SAD ostali duže od onog što je propisala vlada SAD; 9) Da li ste od 1. marta 20111. posetili Irak, Siriju, Iran, Sudan, Libiju, Somaliju ili Jemen?

Nakon što sa Da ili Ne odgovorite na svih 9 pitanja, u nastavku čekirajte da ste saglasni sa svim propisanim uslovima: prvo polje čekirate ukoliko ste samostalno popunjavali aplikaciju, a drugo čekirate ukoliko je treća osoba popunjavala aplikaciju za vas.

Kliknite na plavo polje Next kako biste prešli na sledeći korak.

KORAK 5

U okviru ovog koraka dobijate mogućnost da pregledate sve ono što ste do sada uradili, kao i da isto verifikujete tako što ćete ponovo uneti svoj broj pasoša, zemlju koja vam je izdala pasoš, prezime i datum rođenja. Nastavljate dalje klikom na plavo dugme Next.

KORAK 6

Na šestom (poslednjem) koraku, plaćate i finalizirate aplikaciju. U delu PAYMENT DUE BY: naveden je datum do koga morate platiti apliakciju - najbolje je da platite istog trenutka kada popunjavate aplikaciju. U delu PAYMENT SUMMARY navedena je cena aplikacije - 14 dolara. Čekirajte polje DISCLAIMER i kliknite na plavo polje Pay now.

Sistem vas automatski prebacuje na stranicu gde treba da unesete podatke sa svoje kreditne ili debitne kartice kako biste izršili uplatu. Možete platiti Visa, Master ili Amex karticom, ili preko Pay Pal naloga.

Kada izvršite plaćanje, ukoliko ste uspešno obavili ceo proces, dobijate svoj ESTA obrazac. Obavezno ga odštampajte i ponesite sa sobom na putovanje.

Zahtev se mora podneti preko interneta najmanje 72 sata pre polaska. Ovaj zahtev važiće za više ulazaka tokom perioda od dve godine pod uslovom da vaš pasoš ne prestane da važi u međuvremenu. 

NAPOMENA: Pažljivo pročitajte uputstvo i pratite korake kako biste prijavu uspešno popunili.

Avionske karte do Amerike

Nakon što popunite ESTA obrazac vreme je da rezervišete avio kartu po Garantovano najnižoj ceni™.

Kliknite na LET DO AMERIKE i pronađite let koji Vam odgovara.

Aerogaga korisnička podrška

Ukoliko vam prilikom kupovine avionske karte bude bio potreban neki savet ili moja asistencija, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Pratite sve naše aktuelne ponude i promocije preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

aerogaga-header

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.