Kupovina avionske karte preko mobilne aplikacije

Kupovina avionske karte preko mobilne aplikacije

Danas gotovo da nema korisnika pametnih uređaja, a da nije kupio nešto preko mobilne aplikacije. Čak četiri od pet korisnika smartfona odlučuje se za kupovinu putem interneta na svom telefonu. Postoje veoma malo aplikacija za prodaju avionskih karata, ali AeroGaga vam pruža i tu mogućnost. AeroGaga je portal za prodaju avio karata sa garantovano najnižim cenama. Brza i laka kupovina avionske karte preko mobilne aplikacije koja je besplatna i dostupna korisnicima na iOS i Android platformi.

Instrukcije o kupovini

Aerogaga mobilna aplikacija vam omogućava brzu, laku i supešnu kupovinu kroz samo 5 koraka.

appapp

Prvi korak

Kliknite na polje LETOVI pa POVRATNI LET. Tu birate mesto idatum polaska, mesto i datum sletanja, broj putnika, izbor klase i vrstu leta (sa presedanjem, direktan let...) Kada obeležite sve stavke, kliknite na žutu Lupu u donjem delu.

Drugi korak

Na ekranu će se pojaviti svi raspoloživi letovi za vremenski period koju ste izabrali. Svi letovi za koje možete da rezervišete i kupite avio karte će biti prikazani jedan ispod drugog. Sistem automatski prikazuje raspoložive letove poređane od najnižih ka najvišim cenama. 

Ukoliko želite, u plavoj maski sa leve strane na kojoj piše Filter letova, možete da čekirate kriterijume koje želite i dobijete samo prikaz letova koji ih ispunjavaju: cena - od koje do koje cene avio karte želite da vam prikaže sistem; vreme polaska - okvirno vreme polaska koje vam odgovara, vreme dolaska - optimalno vreme dolaska na destinaciju, presedanja - na primer, ako ste zainteresovani samo za direktan let, čekirajte samo opciju direktan let; avio kompanije - možete da isključite ponude nekih kompanija tako što ćete ih de-čekirati, aerodromi - možete čekirati samo određeni aerodrom na koji želite da sletite, trajanje - ova opcija vam omogućava da izaberete let koji vam odgovara po dužini trajanja, kabina prevoza - ovde možete izabrati da li želite da vam sistem prikaže letove u svim klasama, ili da na primer čekirate da vam se prikažu samo letovi dostupni u ekonomskoj klasi.

Za svaki pojedinačni rezultat prikazan je detaljan red letenja.

U plavom ramu iznad svakog pojedinačnog leta prikazuje se cena avio karte izražena u dinarima i evrima. Cena je kompletna, u nju su uračunate sve aerodromske takse i odnosi se na ukupan broj putnika. Molimo vas da imate u vidu da kod nekih avio kompanija cena prtljaga nije uračunata u cenu karte. O tome više u nastavku uputstva.

Bitne informacije za ovaj let:

- Air Serbia, avio kompanija koja prevozi putnike na relaciji koju ste izabrali
- JU 354, oznaka ponuđenog leta.
- Avion, tip aviona kojim se leti.
- Odlazak, prikazuje u koje vreme avion poleće i sa kog aerodroma
- Dolazak, prikazuje vreme sletanja i na koji aerodrom
- Trajanje, prikazuje vreme koliko let traje 
- Ekonomska klasa, prikazuje klasu putovanja koju ste izabrali na predhodnom koraku

Klikom na Prikaži detalje, u mogućnosti ste da:

- Vidite terminal sa koga polećete - Terminal 2
- Vidite tip aviona kojim se obavlja let - Avion Airbus Industrie A319

Ukoliko datum leta za željenu destinaciju nije fiksan, možete proširiti vašu pretragu klikom na crno dugme +-3 dana. Kada izaberete ovu opciju u prozoru iznad pojaviće se tabela sa raspoloživim letovima za različite termine bliske datumima putovanja koje ste primarno izabrali. Tabela izgleda ovako:

U poljima označenim žutom bojom navedene su najpovoljnije cene za vaše putovanje. Ukoliko kliknete na neko od ovih polja, sistem vas automatski prebacuje na taj let gde možete videti sve njegove specifikacije.

Kada pronađete let koji vam odgovara, kliknite na žuto dugme Odaberite let. Nakon toga, naći ćete se na ovoj stranici:

NAPOMENA: U polju Prtljag dobićete informaciju o tome koliko komada prtljaga je uračunato u cenu karte. Neke avio kompanije u cenu karata ne uračunavaju prtljag. Ukoliko ste zainteresovani za dodatni prtljag pošaljite nam mail na info@aerogaga.com

U polju Uslovi rezervacije odabraćete jednu od raspoloživih opcija koje su ponuđene.

- Ukoliko planirate da avio kartu platite u banci ili pošti, ne morate biti registrovani na našem sajtu i u ovom meniju odaberite opciju Želim da napravim rezervaciju bez registracije. 

- Ukoliko planirate da avionsku kartu platite kreditnom karticom na našem sajtu, MORATE BITI REGISTROVANI KORISNIK. U tom slučaju izaberite opciju Želim da se registrujem. Odabirom ove opcije pristupate maski gde pravite svoj lični profil na našem sajtu. Kada ga popunite možete kupiti avio kartu kreditnom karticom.

- Ako ste se ranije već registrovali na našem sajtu, a želite da svoju avio kartu platite kreditnom karticom, izaberite opciju Registrovan sam korisnik i želim da se prijavim. 

Da nastavite sa rezervacijom kliknite na dugme Rezerviši, koje se nalazi sa desne strane.

Treći korak

U ovom koraku treba da unesete informacije o putniku.

Gospodin, iz padajućeg menije odaberite jedan od ponudjenih titula (gospodin, gospođica i gospođa).
Ime, ime putnika - tačno onako kako je navedeno u pasošu
Prezime, prezime putnika - tačno onako kako je navedeno u pasošu
Datum rođenja, unesite tačan datum rođenja
Email, elektronska adresa putnika/ona email adresa na koju će stići rezervacija i avio karta kada bude bila izdata
Broj mobilnog telefona putnika, kontakt telefon

U okviru polja Putna dokumenta unesite informacije koje siste od vas traži. U ovom slučaju:

- Vrsta dokumenta
- Unesite broj pasoša
- Zemlja koja je izdala pasoš
- Nacionalnost putnika
- Datum isteka pasoša

U delu Frequent Flyer kartice, čekirajte tu opciju, odaberite avio kompaniju iz padajućeg menija, i upišite broj vaše Frequent Flyer kartice. Ukoliko niste član preskočite popunjavanje ovog dela.

U sledećem koraku odabraćete način plaćanja.

Četvrti korak

Nakon koraka br 3 gde vam je poslednja opcija bila izbor da popunite podatke iz Frequent Flyer programa (ukoliko ste član), nastavite sa popunjavanjem traženih podataka na istoj stranici. U plavom ramu gde piše Ukupna cena prikazana je ukupna cena vaše avionske karte sa svim taksama. U polju Proveri promo kod ne ukucavate ništa - to važi samo za turističke agencije koje imaju sklopljen ugovor sa nama.

Preskočite rubriku Adresa za naplatu i u okviru iste ne unosite nikakve podatke. U okviru polja Odaberite način plaćanja, izaberite opciju koja vam odgovara za plaćanje avio karte.

Ukoliko se odlučite za plaćanje uplatnicom ili nalogom za prenos (kao fizičko lice ili preko preduzeća), ovo su podaci koje morate navesti:

- Dužnik - nalogodavac: UNESITE SVOJE IME I PREZIME 
- Svrha plaćanja: Online kupovina karata 
- Poverilac - primalac: Aerokarte d.o.o, Bulevar Oslobođenja 45, Beograd 
- Iznos: UNESITE UKUPNU SUMU ZA UPLATU 
- Račun poverioca - primaoca: 160-330016-10
- Poziv na broj: UNESITE ŠIFRU REZERVACIJE
 
Ako uplatu planirate da izvršite kreditnom karticom, morate se pre toga registrovatina našem sajtu. Jedino tada će vam se plaćanje kreditnom karticom (Visa, Master ili Amex) i prikazati kao mogući način plaćanja na našem portalu.

Ako se odlučite da plaćate na ovaj način, morate navesti sledeće podatke:

- Ime vlasnika kartice
- Koja je vrsta kartice u pitanju
- Do kada važi kartica
- Broj kartice
- Sigurnosni kod

NAPOMENA: Ukoliko plaćate avio kartu tuđom kreditnom karticom, u polje Ime vlasnika kartice ukucajte Ime putnika i sistem će to prihvatiti. 

Detaljno pročitajte sve informacije u okviru rubrike Uslovi rezervacije, i ukoliko ste saglasni sa svim, čekirajte polje Prihvatam uslove.

Nakon toga, kliknite na žuto polje na kome piše Završi rezervaciju.

Peti korak

Uspešno ste završli rezervisanje avio karte za željenu destinaciju. Instrukcije o uplati i detalje rezervacije dobićete na email.

Napomena:

- Pre uplate obavezno detaljno proverite da li su svi uneti podaci prilikom kupovine karte tačni.

- Čim evidentiramo vašu uplatu, izdajemo vam kartu putem maila!

- Cena karte važi za uplatu na dan rezervacije.

- Ukoliko izvršite plaćanje nakon 16h ili u pošti molimo vas da na email info@aerogaga.com ili na Viber ili WhatsApp broj Viber ili WhatsApp broj +381-69-280-029-0 obavezno pošaljete dokaz o izvršenoj uplati ili slikanu uplatnicu telefonom. Isto važi i za uplate tokom vikenda.

- Za uplate koje nisu izvršene istog dana kada i rezervacija, aviokompanija zadžava pravo da izmeni cenu karte za naredni dan ili otkaže rezervaciju u ponoć.

Obavezno pre putovanja proverite na sajtu www.checkmytrip.com vreme poletanja za slučaj da je došlo do promene od strane aviokompanije!

Ukoliko vam je potrebna asistencija prilikom rezervacije i kupovine karte, možete nas kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nam možete poslati mail na info@aerogaga.com

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.