Prevoz kućnih ljubimaca

prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca avionom podleže veoma strogim propisima.

Zbog toga vam savetujemo da se pre putovanja sa ljubimcem detaljno informišete kod avio kompanije preko koje planirate da putujete o uslovima za transport kućnog ljubimca. Ukoliko u okviru jednog putovanja letite preko više avio kompanija, proverite koje uslove za prevoz ljubimca propisuje svaka od njih.

Za sve avio kompanije važi pravilo da već prilikom rezervacije i kupovine karte putnik mora da naglasi da će sa njim putovati i kućni ljubimac. Ovo je obavezno jer je broj kućnih ljubimaca na letovima ograničen.

Aviokompanije odlučuju o prevozu životinja samostalno, ali slede i preporuke međunarodnih organizacija, kao i domaćih i stranih zakona. Da li će neka aviokompanija omogućiti prevoz životinja ili ne zavisi umnogome i od njenih tehničkih mogućnosti (o kom tipu aviona se radi), kao i od njene poslovne politike.

Kavez (specijalni boks) za ljubimca obezbeđuje putnik. U zavisnosti od težine životinje i pravila avio-kompanije, kućni ljubimci mogu biti smešteni u putničkoj kabini ili prtljažniku aviona. Psi koji su pratnja osobama sa posebnim potrebama podležu posebnom režimu prevoza, koji takođe zavisi od pravila avio kompanije. Prilikom putovanja, neophodno je da vlasnici kućnih ljubimaca imaju svu potrebnu dokumentaciju za identifikaciju životinja, dokumenta o zdravstvenom uverenju i izvršenim vakcinacijama, kao i druga potrebna dokumenta koja propisuje avio-kompanija ili država u koju putujete/tranztitna država/država iz koje putujete.

Cena prevoza kućnog ljubimca uvek podleže specijalnim naknadama koje određuje avio kompanija.

Na linkovima u nastavku se detaljnije informišite o uslovima putovanja sa kućnim ljubimcima preko avio kompanija Air Serbia, Qatar Airways, Lufthansa, Etihad Airways, Turkish Airlines...

Bilo da putujete sami ili sa svojim kućnim ljubimcem, tu smo za vas da vam ponudimo najpovoljnije cene avio karata.

Pratite sve naše aktuelne ponude preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

Komentari (1)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Petrović Perka 06.08.2017

Ocena:

Zanima me prevoz psa, nemačkog špica, srednjeg za Švedsku, Štockholm, kako najbolje mogu da ga prevezem, mesec septembar ili oktobar, interesuje me cena karte. Pozdrav