Najjeftinija aviokarta do Beča za dete

Molim vas da mi pomognete da pronađem najjeftiniju povratnu avio - kartu na relaciji Beograd - Beč - Beograd, za dete od 11 godina, koje bi putovalo samo, bez pratnje, ukoliko je to moguće, u terminima: odlazak oko 10. jula i povratak oko 21. jula 2012 (tri-četiri dana pomeranja u terminima odlaska i povratka ne bi bilo problem).
Takođe, šta je potrebno od dokumenata, sem pasoša (potvrda iz opštine i sl.?)
Hvala unapred, pozdrav

ODGOVOR

Najjeftinija avio karta do Beča za dete

Najjeftinija avio karta do Beča je za polazak u sredu 11.07. a povratak u nedelju 22.07.2012.godine i iznosi 10.968 dinara.
U pitanju je let kompanijom Austrian Airlines, koji za nepraćeno dete naplaćuje još 40€ po prvacu.
Da pogledate ponudu, kupite ili rezervišete avio kartu kliknite na Beograd BEG Beč VIE

Red letenja i cene za druge datume pogledajte na linku Avionske karte do Beča

Kada pronađete let koji vam odgovara, na navedenom linku možete online rezervisati kartu ili nas pozovite telefonom, radnim danima u periodu od 9h do 20h:

  • 0800-085-085 - za pozive sa fiksnog telefona iz Srbije
  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona

Nepraćeno dete avionom

Nepraćena deca (unaccompanied minors) - Deca od 5 do 12 punih godina mogu putovati bez pratnje odraslih osoba ali se za ovakvo putovanje šalje zahtev aviokompanija koja takvo putovanje treba da odobri. Deca koja ispunjavaju uslove da putuju sama i koja su dobila odobrenje od strane aviokompanije se zovu - nepraćena deca (unaccompanied minors) i putuju bez prava na dečji popust, dakle plaćaju punu cenu aviokarte plus doplatu za nepraćenu decu koja zavisi od aviokompanije. (Austrian Airlines naplaćuje 40e po pravcu).

Kartu za nepraćeno dete ili za dete kome je potrebna posebna pratnja rezervišite dovoljno ranije ne toliko zbog cene već zbog potrebe saglasnosti aviokompanije. Ako na željenom letu već ima registrovane nepraćene dece vaše dete može biti odbijeno a vi prinuđeni da tražiti neki drugi let i neke druge datume.

Nepraćena deca nose oko vrata torbicu u kojoj su smešteni svi dokument (pogledati fotografiju). Po dolasku na aerodrom, osoba koja je pratilac deteta (roditelj, staratelj, ovlašćeni pratilac) potpisuje potrebnu dokumentaciju koju mu dostavlja službenik aviokompanije. Nakon ulaska u tranzitnu zonu, dete ima pratnju aerodromskog osoblja, koje mu pomaže da se ukrca na pravi avion.

Od dodatnih dokumenata pored pasoša potrebno je da dete ima i odobrenje oba roditelja koje je overeno u opštini ili sudu.

Plaćanje avionskih karata

Rezervisanu avio kartu možete platiti na nekoliko načina, zavisno od toga kada i odakle obavljate plaćanje:

Uniqua putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da imate i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular svojim podacima i sistem će obračunati cenu, a na e-mail će vam stići instrukcije za uplatu. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam mailom polisu zdravstvenog osiguranja.

Hoteli - online rezervacija smeštaja

Za putovanje u bilo koju zemlju i grad možete unapred rezervisati i hotelski smeštaj, a ponudu hotela i cene proverite na linku Online hoteli.

Kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite i otvoriće vam se strana gde treba da unesete podatke o gostima hotela, kao i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela.
Ukoliko naknadno budete imali potrebu za nekom izmenom u vezi smeštaja, kontaktirajte direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA