Izdavanje dvojezičkog obrasca

Moja majka ima 70 godina i treba da putuje u posetu u Namačku. Rekli su nam da joj treba dvojezični obrazac koji izdaje RFSO. Doktor joj je popunio, predala ga je na komisiju i oni su je odbili. Molim vas da mi kažete šta sada da radi i da li može da ide bez tog dokumenta?

Hvala unapred

ODGOVOR

Dvojezična potvrda omogućava da građani Srbije, u slučaju hitne potrebe u inostranstvu, dobiju zdravstvenu uslugu u svim institucijama javnog zdravstva, kao i da imaju zdravstveno osiguranje u toj državi.

Potvrda neće biti izdata osiguraniku koji pati od akutnih ili hroničnih bolesti u akutnoj fazi, za koje je potrebno duže ili stalno lečenje, odnosno da se osigurano lice ne nalazi u stanju koje bi ubrzo po dolasku u inostranstvo zahtevalo duže lečenje, odnosno smeštaj u stacionarnu zdravstvenu ustanovu, uključujući trudnoću i druge zdravstvene usluge”.

RFZO ne navodi koji su razlozi za odbijanje izdavanja dvojezičnog obrasca i da li osiguranici mogu da budu odbijeni, na primer, zbog povišenog krvnog pritiska ili povišenog šećera. Stoga je neizvesno da li će Vam obrazac biti izdat ako imate neko od gore navedenih stanja.

Zašto ipak treba pribaviti dvojezični obrazac?

Iako dobijanje potvrde nije uvek lako, starijim licima posebno preporučujemo da pokušaju da je pribave. Pre svega zato što ukoliko neko ne može da dobije potvrdu od državne lekarske komisije, može da bude prilično siguran da mu troškove lečenja u inostranstvu neće pokriti ni privatno osiguranje iako će vam bez obzira na to rado prodati polisu.

Ukoliko odlučite da letite ponudu letova pogledajte na linku Avio karte do Nemačke

Garancija cene

Garantujemo vam najpovoljnije cene avio karata za sve destinacije. Nemate skrivene troškove i sve je prikazano. Cene avio karata na Aerogaga.com su jednostavno najniže. To za vas znači da nudimo bolje uslove od onih koje bi ste dobili na internet sajtu bilo gde na svetu, bez obzira da li je u pitanju neka druga agencija.

Promocije avio karata na društvenim mrežama

Pratite sve naše aktuelne ponude i promocije preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

Na napred navedenim linkovima možete da postavljate pitanja, komentarišete i vidite sve novosti i povoljnosti koje nude aviokompanije, a čije avio karte možete da kupite na našem sajtu. Takođe, tu možete da pročitate sve korisne informacije vezane za putovanje avionom, čekiranje, aerodrome, procedure i mnoge druge korisne stvari...

Putno zdravstveno osiguranje

Za bezbednije putovanje online možete kupiti Putno zdravstveno osiguranje. Ono nije obavezno, ali je poželjno da ga imate sa sobom jer su troškovi posete lekaru u inostranstvu veoma visoki.

Osiguranje mora da se kupi pre napuštanja Srbije da bi važilo. Ukoliko ste već u inostranstvu i želite da kupite osiguranje polisa tada nije validna. Strani državljani koji imaju boravište u Srbiji mogu da kupe osiguranje na gore navedenom linku

Jako je važno da se pre putovanja u stranu zemlju sami informišete da li je možda neophodno da posedujete osiguranje prilikom sletanja.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA