Unos cigareta i alkohola u nemačkoj

Pušač sam i odlazim na 8 dana u Nemacku (Frankfurt).
Koliko kutija cigareta mogu da ponesem, i u kom prtljagu, isto pitanje vazi i za alkohol, tacnije rakiju i suvo meso.
Hvala unapred

ODGOVOR

Unos cigareta i alkohola u nemačkoj

Za osobe starije od 17 godina važi dozvola uvoza sledećih stvari u predatom prtljagu: 200 cigareta ili 100 cigarilosa ili 50 cigara, odnosno 250 grama duvana za lulu, zatim 1 litar alkoholnog pića (jačeg od 22 odsto) ili dva litra napitka te ili manje sadržine alkohola, odnosno 4 litra vina ili 16 litara piva.

Hrana životinjskog porekla (meso, mleko i njihove prerađevine) se može preneti samo ako putnik ima pri ruci i prateći dokument o ispravnosti namirnica.

Online kupovina avio karata

Ponudu letova i cene karata za bilo koji datum putovanja u Nemačku pogledajte na linku Jeftine aviokarte.

Ako vam je prilikom rezervacije karata potreban neki savet, pozovite nas telefonom na 0800-085-085, ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije ili na +381-62-280029, ako zovete sa mobilnog telefona ili iz inostranstva.

Rezervisane avio karte, kao i putno osiguranje možete platiti na jedan od sledećih načina:

Vikendom i praznicima iz Srbije i iz inostranstva uplate je moguće obaviti samo online Master ili Visa karticom.

Zdravstveno osiguranje

Za putovanje u Nemačku preporučujem vam da kupite i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular traženim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam na e-mail stići instrukcije za uplatu osiguranja, a po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam i polisu zdravstvenog osiguranja.

Hoteli u Nemačkoj

Ukoliko vam je na putovanju potreban i hotelski smeštaj ponudu i cene pogledajte na linku Hoteli u Nemačkoj.

Kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite i otvoriće vam se strana gde treba da unesete podatke o gostima hotela, kao i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ukoliko naknadno budete imali potrebu da promenite nešto u vezi smeštaja, kontaktiraćete direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA