Let do Pariza preko Frankfurta

Poštovana, letim do Pariza preko Frankfurta. Kako da se snadjem u tranzitnom području? Jer treba ponovo da se čekiram? Nemam pojma sta treba da radim kad izadjem iz aviona u Frankfurtu. Pozdrav

ODGOVOR

Let do Pariza preko Frankfurta

Kada su u pitanju vezane avionske karte, sa presedanjem, najčešće pre prvog poletanja (u vašem slučaju to je aerodrom Beograd) dobijate boarding pass za oba leta (Beograd-Frankfurt i Frankfurt-Pariz). Ukoliko je nešto drugačije, dobićete informaciju na aerodromu.

Kada izađete iz aviona u Frankfurtu, pratite oznake i table Transit ili Connected Flights i to će vas dovesti do tranzitnog dela. Na monitoru pogledajte satnicu i na koji gejt treba da izađete za vaš naredni let za Pariz (to je informacija koja se pored vašeg broja leta pojavljuje oko 2 sata pre poletanja).

Prilikom promene aviona u Frankfurtu, sa sobom nosite samo ručni prtljag, a o ostalom prtljagu brine osoblje aerodroma i nema potrebe da se ponovo čekirate.

Ukoliko je nešto drugačije ili se ne snađete, raspitajte se na Info pultu na aerodromu, pošto ima izuzetaka, zavisno od avio kompanije preko koje letite.

Online rezervacija avionskih karata

Da pogledate ponude avionskih karata za bilo koji datum ili destinaciju putovanja kliknite na link Najjeftinije avionske karte. Izaberite let koji vam najviše odgovara i na istom linku možete online besplatno da rezervišete aviokartu. Kako rezervacija traje najčešće 12 sati, u tom roku je potrebno i da obavite plaćanje.

Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 23h i poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije. Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona naš broj telefona je +381-62-28-00-29.

Plaćanje avio karata

Detaljno uputstvo kako da rezervišete avio kartu možete pročitati na linku Online kupovina. Rezervisanu aviokartu možete platiti na jedan od sledećih načina:

Online putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo, radi vaše bezbednosti potrebno vam je i putno osiguranje, a možete ga naručiti na linku Uniqa putno osiguranje. Mi ćemo vam poslati predračun putem mail-a, a kada evidentiramo vašu uplatu, dobićete polisu osiguranja na e-mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA