Let Beograd Barselona preko Rima

Letim za Barselonu preko Rima kompanija Alitalia, polazak je u 07:00. Let obavlja Jat u kooperaciji sa Alitalijom, a za Barcelonu leti Alitalija u 13:30. E sad me zanima da li se prtljag u Beogradu čekira do Barselone i da li se dobijaju obe boarding karte u Beogradu? Takođe me zanima i za povratno putovanje iz Barse, opet se menja terminal u Rimu.
Unapred hvala.

ODGOVOR

Ukoliko ste kupili vezanu avio kartu Beograd Barselona, za let koji obavljaju avio kompanije Alitalia i Jat Airways, sa međusletanjem u Rimu, prtljag se odmah u Beogradu čekira do Barselone i dobijate dve boarding karte: za ukrcavanje u Beogradu za Rim, i za ukrcavanje u Rimu za Barselonu.

Ista situacija je i za povratni let iz Barselone. U Barseloni čekirate prtljag do Beograda i dobijate odmah obe boarding karte za povratak.

U Rimu prelazite iz jednog aviona u drugi kroz tranzitnu zonu i nosite samo svoj ručni prtljag.

Online rezervacija avionskih karata 

Na linku Jeftine aviokarte za Barselonu proverite ponudu letova i cene za bilo koji datum putovanja.

Kada pronađete let koji vam odgovara, preko navedenog linka odmah možete da rezervišete avio kartu.
Uputstvo kako da rezervišete avionske karte pročitajte na linku Online kupovina.

Avio karte možete rezervisati i putem telefona, pozivom broja +381-62-28-00-29 svakog radnog dana od 9h do 20h.
Ako zovete iz Srbije, na raspolaganju vam je i broj 0800-085-085 i poziv je besplatan za razgovore upućene sa fiksnog telefona. Možete i preko Viber-a i WhatsApp-a na broj 069 280 0290.

Opcije za plaćanje avionske karte

Rezervisanu avio kartu možete platiti na neki od sledećih načina:

  • preko firme nalogom za prenos
  • e-bankingom
  • Visa ili Master karticom online, odmah nakon rezervacije
  • gotovinski uplatnicom kao fizičko lice u banci ili pošti

Vikendom i praznicima iz Srbije, kao i bilo kojim danom iz inostranstva, uplatu je moguće obaviti samo online, Master ili Visa karticom.

Putno osiguranje

Poželjno je da za putovanje u Španiju kupite i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular traženim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam na e-mail stići instrukcije za uplatu osiguranja, a po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam i polisu zdravstvenog osiguranja.

Hotelski smeštaj u Barseloni

Na linku Hoteli u Barseloni možete proveriti ponudu i cene hotelskog smeštaja za planirani period boravka.

Imate veliki broj hotela na raspolaganju, pa kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite da rezervišete smeštaj. Otvoriće vam se strana gde treba da unesete vaše lične podatke, kao gosta hotela i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ukoliko naknadno budete imali potrebu da promenite nešto u vezi smeštaja, kontaktiraćete direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA