Zaduženje Visa kartice za online plaćanje

Poštovani
Danas sam pokušao da kupim avio kartu na relaciji Beograd - Podgorica preko vas elektronski.
Poslali ste mi rezervaciju i obaveštenje u 18h 22min da je mesto rezervisano i da će elektronska karta biti poslata na moj mail step@eunet.rs
Sada je vec 19h i 23 min, ali kartu ne šaljete. Posle zavrsene cele procedure vezane za kupovinu karte Banca Intesa me je obavestila da transakcija nije izvršena. Ostajem u dilemi da li ste naplatili transakciju, jer me obaveštavate da treba da čekam kartu, a banka me obaveštava da transakcija nije izvršena. Pokušao sam da vas kontaktiram telefonom, ali nisam dobio nikog jer vi verovatno ne radite nedeljom. Očigledno da negde kod vas postoji greška u vasem sistemu i na taj način dovodite vaseg kupca u konfuziju.
Ja sam stoga prinuđen da storniram i kartu i rezervaciju jer ću kartu kupiti na drugi način jer putujem sutra u 08h i nemam vremena da čekam da se ova situacija razjasni. Molim vas da budete poslovni i da ne zadužujete moj Visa račun.
S postovanjem

ODGOVOR

Kao što smo vas obavestili i telefonom odmah nakon primljenog maila, nemate razlog za brigu jer vaša Visa kartica nije zadužena.
Zaduženje kartice radi direktno Banca Intesa isključivo u slučaju kada je transakcija uspešno obavljena.
Kako je u vašem slučajju transakcija odbijena onda nema ni zaduženja kartice.

Banca Intesa sistem plaćanja na našem sajtu prihvata Master i Visa kartice. Međutim, da li će transakcija biti prihvaćena ili ne zavisi od vaše matične banke koja vam je izdala karticu jer neke banke dozvoljavaju plaćanje preko interneta, a neke nažalost ne. Ukoliko dođe do toga da vam transakcija bude odbijena molimo vas da odmah kontaktirate svoju banku kako bi vam aktivirali opciju za plaćanje preko interneta

Nakon toga potrebno je da ponovo izvršite online rezervaciju karte na našem sajtu www.aerogaga.com i izvršitie online plaćanje.

Svakako, hvala vam i na dobronamernoj sugestiji prilikom obaveštavanja kupaca na sajtu, svakako ćemo to izmeniti i učiniti da korisnicima bude jasan svaki korak.

U nadi da ćemo u narednom periodu sarađivati srdačan pozdrav

Milena Krstić

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA