Americka ambasada Beograd posao

Čuo sam da je američka ambasada Beograd raspisala konkurs za posao. Da li znate koja radna mesta su u pitanju?

ODGOVOR

U Ambasadi postoje dve primarne kategorije radnih mesta: radna mesta koja se popunjavaju u SAD i ona ona koja se popunjavaju lokalno.

 DIREKTNO ANGAŽOVANJE (Direct-Hire)

 Američke federalne agencije zastupljene u Ambasadi popunjavaju ova radna mesta u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovim radnim mestima, kao što je uobičajeno, zapošljavaju se američki državljani. Federalne agencije trenutno zastupljene u Ambasadi su: Ministarstvo inostranih poslova SAD (U.S. Department of State DOS), Agencija SAD za međunarodni razvoj (U.S. Agency for International Development USAID), Ministarstvo trgovine SAD (U.S. Department of Commerce DOC), Beogradska kancelarija Ministarstva SAD za poljoprivrednu saradnju (U.S. Department of Foreign Agriculture Service) i Ministarstvo odbrane SAD (U.S. Department of Defence DOD).

 LOKALNO ANGAŽOVANO OSOBLJE

 Ova radna mesta popunjavaju se u Srbiji preko Personalne službe (Human Resources Office). Da bi se obezbedila što šira obaveštenost, praksa Ambasade je da ova slobodna radna mesta oglašava na svom veb sajtu. U svakom oglasu dati su detaljan opis radnog mesta, tražene kvalifikacije, rok i procedura za podnošenje molbi. Sva radna mesta koja se popunjavaju lokalno podrazumevaju da podnosilac molbe ima stalni boravak u Srbiji, a time i zakonsko pravo na rad.
 
 Nakon prijema svih molbi, kandidati se rangiraju po kvalifikacijama. Odeljenje, kojem treba službenik određenog profila, u saradnji sa Personalnom službom, obavlja razgovore sa najkvalifikovanijim kandidatima i bira najboljeg kandidata za oglašeno slobodno radno mesto. Svi učesnici na konkursu se pisanim putem obaveštavaju o konačnom ishodu i rezultatima konkursa.
 
 Ambasada zastupa stav o jednakim, ravnopravnim i fer uslovima za sve učesnike konkursa bez obzira na politička opredeljenja, rasu, boju kože, veru, nacionalno poreklo, pol, bračno stanje, godište ili hendikep.
 
 Sva pitanja u vezi slobodnih radnih mesta mogu se uputiti Personalnoj službi Ambasade preko centrale: (+381) (11) 361-9344 na lokale 4640, 4614, 4638 ili 4601, ili direktno na telefone (+381) (11) 306-4640, 306-4614, 306-4638 ili 306-4601, ili faks (+381) (11) 361-5489.
 
 iz SAD:
 Human Resources Officer
 Embassy of the United States of America
 Belgrade Place 5070
 U.S. Department of State
 Washington, D.C. 20521-5070
 
 iz drugih zemalja u svetu:
 Human Resources Officer
 Embassy of the United States of America
 ul. Kneza Milosa 50
 11000 Beograd, Serbia

 Online kupovina avio karte

 Ponude letova sa cenama za sve datume i destinacije putovanja možete videti na linku Avionske karte
 Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 09h do 23h.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA