Avionske karte sa presedanjem

Zamolio bih vas da mi malo opširnije objasnite proceduru prilikom presedanja uzeo sam kartu za let iz Budimpešte do Enkuridža s tim što prvo presedanje imam u Frankfurtu pa zatim u Houstonu iah.

ODGOVOR

Let sa presedanjem

Ukoliko ste kupili vezanu avionsku kartu za let sa 2 međusletanja, najčešće pre prvog poletanja dobijate 3 bording pass-a, pošto imate 3 leta.

Mada, može se desiti i da pre prvog leta dobijete bording pass samo za prvi let, i u tom slučaju bording pass za naredna 2 leta ćete preuzeti na aerodromu prilikom presedanja.

Procedura je sledeća: nakon prvog leta, pri izlasku iz aviona pitajte osoblje na aerodromu gde tačno treba da izađete ili samo pratite oznake (za izlazak iz aviona i prelazak u drugi deo aerodroma, gde nastavljate let, pratite oznaku conected flights), a onda treba da izađete na odgovarajući gate. Na koji gate izlazite za naredni let pročitajte na displeju na aerodromu, jer će pored vašeg broja leta pisati i broj gejta pre koga ćete se ukrcati u avion za naredni let.

Kada su u pitanju vezane aviokarte, verovatno ćete imati i boarding pass za idući let. A ako ga nemate, onda ćete ga podići na šalteru aviokompanije koja obavlja naredni let. Čak postoji mogućnost da boarding pass dobijete i na samom gate-u. Svakako, najbolje je da se o proceduri raspitate na Info pultu, jer se među aerodromima pravila razlikuju.

Kašnjenje

Kada imate kupljene karte za vezani let, avio kompanija preko koje letite je u obavezi da sačeka sve putnike koji imaju vezane karte, tako da u slučaju kašnjenja, ne morate da brinete o tome. A ukoliko dođe do nekih većih nepredviđenih kašnjenja, u obavezi su da vas ubace na prvi slobodan let do sledeće destinacije.

Prtljag

Što se tiče prtljaga, prilikom presedanja tokom vezanih letova, ne preuzimate prtljag pri međusletanju, već o tome brine osoblje aerodroma i prebacuje ga u avion za naredni let (osim ukoliko vam nije naglašeno da treba da preuzmete prtljag iz nekog razloga). Vi sa sobom nosite sve vreme samo ručni prtljag, a sav ostali prtljag preuzimate na krajnjoj destinaciji.

Rezervacija jeftinih avionskih karata

Da pogledate ponudu letova za bilo koji datum putovanja i za bilo koju svetsku destinaciju, popunite formular sa leve strane ili kliknite na link Jeftine avio karte. Unesite destinaciju, datum i tip putovanja (povratni let ili u jednom smeru) i dobićete ponudu svih raspoloživih letova sa cenama. Prikazane cene su konačne, sa svim uračunatim taksama i nemate nikakve dodatne troškove.

Kada izaberete let koji vam najviše odgovara, na istom linku možete online da besplatno rezervišete avio karte. Rezervacija najčešće traje 12 sati, i u tom periodu ste u obavezi da rezervisane karte platite na način kako to vama najviše odgovara.

Rezervaciju avionskih karata možete uraditi i pozivom na broj 0800-085-085, svakog radnog dana od 9h do 23h. Poziv je besplatan ukoliko zovete sa fiksnog telefona u Srbiji.
Za rezervacije iz inostranstva i sa mobilnog telefona pozovite nas na +381-62-28-00-29.

Kupovina avio karata online

Detaljno uputstvo kako da kupite aviokarte na putem interneta možete pročitati na linku Online kupovina.
Avionsku kartu možete platiti na jedan od sledećih 5 načina:

Putno osiguranje

Na sajtu možete online naručiti i putno osiguranje koje vam je neophodno za putovanje u inostranstvo.
Potrebno je samo da popunite formular na linku Uniqa osiguranje a mi ćemo vam nakon toga poslati predračun na email adresu.
Čim evidentiramo vašu uplatu poslaćemo vam polisu osiguranja na mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA