Dijabetičari u avionu

Trenutno se nalazim u Švajcarskoj i imam sina od 8 godina koji je dijabeticar, tip1, na isulinu je i cesto mu je lose pa me zanima da li sme da putuje avijonom mnogo se plašim.
Unapred zahvalan na odgovoru!

ODGOVOR

Osobe koje boluju od dijabetesa nemaju nikakvih posebnih upozorenja za putovanjem avionom.
Dijabetičari koji imaju problem sa hipoglikemijom treba da sa sobom nose tablete šećera ili neke slatkiše kako bi sprečili napade hipoglikemije.
Pre svakog putovanja potrebno je konsultovati se sa svojim lekarom. Lekaru treba saopštiti itinerer (plan putovanja) kako bi mogao da što bolje pacijenta pripremi za neophodne tretmane tokom leta.

Insulin u avionu

Dijabetičari koji moraju da uzimaju insulin moraju da obezbede pisanu saglasnost ovlašćenog lekara kako bi mogli da u putničku kabinu unesu male igle potrebne za samostalno davanje insulina kao i insulinske kapsule.
Insulin ne treba nositi u prtljagu koji se predaje na čekiranju zato što se on u prtljažnom delu aviona može zalediti ili izgubiti svoja svojstva

Dijabetičari koji uzimaju insulin to rade u pravilno određenim vremenskim razmacima tako da putovanje kroz vremenske zone može značajno poremetiti raspored uzimanja insulina. Zbog ova je potrebno posavetovati se sa sopstvenim lekarom

UPOZORENJE: Insulin ne treba nositi u prtljagu koji se predaje na čekiranju zato što se on u prtljažnom delu aviona može zalediti ili izgubiti svoja svojstva

On line kupovina avio karte

Da pogledate ponudu i on line rezervišete avio kartu za željeno putovanja kliknite na Najjeftiniji letovi

Avionsku kartu možete rezervisati i telefonom pozivom na broj +381-62-280-029 (ako zovete iz inostranstva) ili 0800-085-085 (ako zovete iz Srbije) svakog radnog dana od 9h do 20h.

Za plaćanje van Srbije kliknite na link Visa ili Master kartica.
Ukoliko plaćanje karte želite da obavite iz Srbije kliknite ovde

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA