Dokumenta potrebna za putovanje avionom

Potrebna mi je informacija o tome da li neko može da putuje sa pasošem na kojem je staro prezime (i avionska karta je kupljena pod tim prezimenom), a u ličnoj karti stoji novo prezime (svi ostali podaci su isti)?

ODGOVOR

Dokumenta potrebna za putovanje avionom

Za putovanje avionom, neophodno je da se podaci iz avionske karte i putne isprave u potpunosti slažu. Kako vam za putovanje u inostranstvo treba samo pasoš, a ne i lična karta, bez ikakvih problema možete da putujete sa pasošem u kome je upisano staro prezime, jer vam je i na karti upisan isti podatak.

Rezervacija avionskih karata

Na linku Jeftine aviokarte pogledajte raspoložive letove i cene karata za bilo koji datum putovanja i destinaciju.

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara, kroz četiri jednostavna koraka možete online da rezervišete karte, a ako vam je potrebno uputstvo kako to da uradite, pročitajte ga na linku Instrukcije za kupovinu.

Avio karte možete rezervisati putem telefona, radnim danima od 9h do 20h:

  • ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije, kontakt telefon je 0800-085-085 i razgovori su besplatni
  • ukoliko zovete iz inostranstva ili sa mobilnog telefona, naš broj je +381-62-280029

Zdravstveno putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo preporučujem vam da imate uplaćeno putno zdravstveno osiguranje. Polisu osiguranja možete da naručite online, popunjavanjem formulara na linku Uniqa putno osiguranje.

Kada unesete tražene podatke u formular, mailom će vam stići instrukcije za uplatu osiguranja za broj dana koji želite da provedete van Srbije, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Plaćanje avionskih karata i zdravstvenog osiguranja

Avionske karte, kao i naručenu polisu putnog osiguranja možete da platite na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite plaćanje:

Online rezervacija hotela

Prilikom putovanja u inostranstvo možete unapred da sebi rezervišete smeštaj. Kliknite na link Online hoteli da pogledate ponudu hotelskog smeštaja u mestu u kome planirate da odsednete.

Izaberite zemlju i grad, datume dolaska i odlaska, kao i tip sobe koji vam treba i dobićete ponudu raspoloživih hotela sa ukupnom cenom sa svim uračunatim taksama za navedeni broj dana.

Kada izaberete hotel, kliknite na dugme Nastavite kako biste rezervisali smeštaj, a potom unesite podatke sa vaše kreditne kartice, kao i podatke o gostima hotela. Veoma je važno da znate da se plaćanje hotela vrši odmah prilikom rezervisanja, a možete ga obaviti nekom od sledećih kreditnih kartica: Visa, Master, American Express ili Diners Club.

Po završenom unosu traženih podataka i obavljenom plaćanju, na e-mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela i uspešno izvršenoj transakciji.

Za sve naknadne izmene u vezi smeštaja, potrebno je da se obratite direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA